HEKLANJE

3-u-1 kreditno izvješće novi je najbolji prijatelj kupaca automobila

TEMU APP 100 E KUPON

Istražili ste savršen automobil za kupnju i savršeno vrijeme za kupnju. Ali jeste li provjerili svoje kreditno izvješće i kreditni rezultat? Brzi pregled vašeg kreditnog izvješća na mreži prije nego što posjetite salone može vam uštedjeti i vrijeme i novac kada budete spremni sklopiti posao.

1. Ispravite to kreditno izvješće.



Provjerite svoje kreditno izvješće na početku postupka kako biste izbjegli neugodne ili skupe epizode na šalteru zajma.

• Prvo saznajte činjenice. Imajući svoje 3-u-1 kreditno izvješće s TransUnion-ovog TrueCredit.com prije kupnje vozila omogućuje vam da usporedite i pregledate svoje financijske podatke iz svakog od tri kreditna ureda: TransUnion, Equifax i Experian.

• Provjerite točnost svog izvješća 3-u-1. Ako pronađete bilo kakve pogreške, odmah ih prijavite.

• Je li stanje vaše kreditne kartice visoko? Smanjenje tih dugova ili otplata malih dugova ponekad može poboljšati vašu kreditnu sposobnost i uštedjeti novac na kreditu.

• Nekoliko mjeseci promptnog plaćanja računa može poboljšati način na koji vas zajmodavci vide.

2. Nemojte se prenaprezati.

Potpuno novi sportski auto naspram rabljenog i praktičnog? Prije nego odlučite koji je automobil pravi za vas, bilo bi dobro vidjeti koliko si stvarno možete priuštiti.



• Nakon što svaki mjesec platite sve ostale račune, koliko vam je preostalo za vozilo?

• Imate li zamjenu ili predujam? To vam može pomoći da pregovarate o boljoj stopi s zajmodavcima i može biti posebno važno ako imate problema s kreditom.

• Izračunajte svoj omjer duga i prihoda tako da sve svoje mjesečne isplate podijelite s bruto mjesečnim prihodom. Obavezno dodajte očekivano plaćanje novog automobila. Omjer veći od 30 posto može zajmodavcima predstavljati crvenu zastavu.



3. Napravite domaću zadaću o financiranju.

Podnošenje zahtjeva za auto kredit ne mora biti stresno ako stignete pripremljeni. Razmotrite sljedeće:

• Budite spremni razgovarati o svojim prihodima, zanimanju, stambenom kreditu i kreditnoj povijesti.



• Kako biste pregovarali o najboljem zajmu, provjerite stope koje će vam ponuditi banke i kreditne unije prije nego što posjetite izložbeni prostor kako biste sklopili konačni dogovor.

Uz ove savjete i vaše kreditno izvješće s TransUnion TrueCredit.com u ruci, trebali biste biti dobro opremljeni za pregovaranje o boljoj ponudi za vaš sljedeći automobil. Sada, idi po njih!