HEKLANJE

4 razloga zašto je lojalnost kupaca ključna za vaše poslovanje

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li se ikad zapitali zašto neke tvrtke mogu otvoriti radnju u područjima koja možda nisu baš pogodna za poslovanje i prilično dobro posluju, dok su druge smještene na glavnim prometnicama gdje je hodanje i vožnja uz promet gotovo zajamčeno, ali u roku od šest mjeseci prekinu i mjesto ide u zakup ili prodaju? Istina je da uspjeh nije uvijek određen vašom lokacijom – iako igra ključnu ulogu – već ga češće nego ne diktira lojalnost kupaca.

Evo četiri razloga zašto je lojalnost kupaca ključna za vaše poslovanje:



1. Prvo i najvažnije je činjenica da je lojalan kupac stalni kupac. Ta će osoba znati o vašoj poslovnoj praksi, o tome što možete očekivati od vaše robe ili usluge, o prednostima i nedostacima, i ona ili on će poslovati s vama na način da to bude transakcija na obostrano zadovoljstvo.

2. Dok uspostavljate odnos sa svojim kupcem, uspostavljate i odnos s kupčevom obitelji. Stoga nije neuobičajeno da žena donese kemijsko čišćenje za obitelj i uključi svoju majku, svekrvu, tetu i najbolju djevojku u vaš posao. Kako je muž jednog dana poslan po kemijsku čistionicu, on se upoznaje s poslom i reći će svom bratu, poslovnim suradnicima i drugima koji traže kemijsku čistionicu. Tako odjednom postajete roba koja se dijeli s drugima.

3. Iako su obiteljske preporuke odlične, poslovne su preporuke još bolje. Ako ste kemijska čistionica, željet ćete da krojačica u ulici preporuči vaše usluge svojim kupcima. Slično tome, ako postoji trgovina vjenčanica s kojom možda imate neke profesionalne veze, onda su ove poslovne preporuke jednostavno neprocjenjive! Odanost kupaca – kada imate druge vlasnike tvrtki ili službenike koji kupuju u vašoj trgovini ili koriste vašu uslugu – često su pristup velikom broju novih kupaca.

4. Ipak, četvrti i možda najvažniji razlog zašto je lojalnost kupaca ključna za vaše poslovanje leži u činjenici da se mnoge veće kupnje ne obavljaju tijekom početnog kontakta. Na primjer, ako ste trgovina namještajem, možda će vam netko doći u potrazi za računalnim stolom. Iako mogu biti skupi – ovisno o materijalima – ovi predmeti uglavnom su sitna riba. Ipak, ako je kupac zadovoljan proizvodom, isporukom, postavljanjem i cijenom, dobri su izgledi da će se on ili ona vratiti kada dođe vrijeme za opremanje dječje sobe, kupnju nove zidne jedinice ili nabavu spavaće sobe set za koji se štedjelo!

Dakle, lojalnost kupaca jedan je od mnogih kamenih temeljaca koje morate postaviti ako namjeravate izgraditi uspješan posao.

Šutnja

Jednom davno postojala je Šutljiva djevojka. Od djetinjstva je naučila: šuti, inače će biti kažnjeni, biti tiši od vode i