HEKLANJE

4 razna savjeta za marketing putem e-pošte

E-pošta je jedan od najosobnijih medija za oglašavanje ikada izmišljenih. Evo četiri od mnogih načina na koje možete poboljšati svoje rezultate marketinga putem e-pošte.

Proširite riječ
Natjerajte druge da se prijave na vaše mailing liste uz njihov pristanak. Proširite glas o svom popisu slanja putem predaje. Ljepota ovoga je u tome što će se popis e-mailova samostalno provjeravati, a baza podataka sadržavati samo ljude koji su zainteresirani za vaše ponude. Prethodno provjerite imate li njihov pristanak. Ne želite riskirati gubitak ugleda ili kazne za SPAM.



Ustrajnost
Prije interneta govorili su da je potrebno oko 7,3 utjecaja da bi oglas ostavio dojam. Pretpostavljam da bi danas bio dvostruko veći s internetom. Obratite se svojim klijentima barem jednom mjesečno putem e-pošte ili drugog medija. Samo zato što ste e-poštom poslali popis ljudi i dobili malo ili nimalo odgovora ne znači nužno da vaša publika nije zainteresirana za vaš proizvod. Eksperimentirajte s različitim e-porukama, saznajte koja strategija e-pošte najbolje funkcionira i nastavite je upotrebljavati kako biste doprli do svoje publike.

Oni žele korisne informacije
E-poruke trebaju sadržavati nešto što kupac želi. To ne bi trebao biti samo sažetak vaše tvrtke ili životopisa. Usredotočite se na davanje više od onoga što prodajete. Dobro je uključiti određeni sadržaj, poruke i druge ciljane informacije koje zanimaju vaše kupce. Na primjer, ako ste prodavali šminku, možda ćete htjeti uključiti savjet o tome kako se našminkati ili bilo koju šminku općenito.

Pobrinite se da vaša publika čita vašu e-poštu
Grafike, Flash animacije, logotipi često su blokirani filtrima e-pošte. Iako izgledaju impresivno na e-mailu, često će smanjiti vašu statistiku pojavljivanja. Preporučujem korištenje ravnog teksta s hipervezama na vašu web-lokaciju. Kada dođu na vašu stranicu, možete im pokazati onoliko grafika koliko želite. Iako neke tvrtke imaju i obično i bogato tekstualno izdanje svoje e-pošte, za početak se držite običnog teksta.