HEKLANJE

Poslovni blogovi koji će vam pomoći u rangiranju

TEMU APP 100 E KUPON

Posljednjih nekoliko mjeseci pojavio se novi razvoj koji sve više i više koriste tvrtke i tvrtke svih veličina: poslovni blogovi. Prvo, za one od vas koji se možda pitaju što su zapravo “blogovi”, oni su kratica za “web zapise”. Najprije popularizirani od strane novinara, tehnoloških geekova i tinejdžera, “blogove” sada sve više koriste poslovna zajednica i tvrtke s popisa Fortune 500.

Ako imate nove ideje ili novi proizvod koji vaša tvrtka želi promovirati, poslovni blogovi su dobro, jeftino sredstvo. Postoje i mnoge druge prednosti korištenja blogova: glavni direktoriji za pretraživanje i tražilice kao što su Yahoo, Google Alta-Vista i većina drugih žude za svježim i novim informacijama koje se često ažuriraju, ponekad i više puta dnevno. Poslovni blogovi sastoje se od mnogo poveznica, napisanih sa svježim sadržajem koji se širi posvuda na webu.



Što više tražilica poput Googlea pronađe dnevni i ažurirani sadržaj, to će češće njihovi pretraživački pauci posjećivati taj poslovni blog, što će rezultirati visokim rangom u tražilicama za dobar dio vaših poslovnih podataka koje pokreće blog. Ako još uvijek sumnjate u poslovne blogove i pitate se jesu li oni samo prolazna moda, za vašu informaciju, u veljači 2003. Google je kupio Blogger, koji je i sam bio pionir softvera za bloganje. Google je javno rekao da ne znaju ni kako će iskoristiti tvrtku, ali će sigurno imati koristi od nje… (!) (Citirano u New York Timesu).

Ako se još uvijek pitate zašto bi vaša tvrtka trebala pokrenuti poslovni blog (b-blog), evo nekoliko odgovora o kojima možete razmisliti:

1. Ako imate pravovremene informacije koje možete podijeliti sa svojim kupcima
2. Ako niste zadovoljni rezultatima i povratom ulaganja od marketinga putem e-pošte
3. Željeli biste da vaša web stranica ima najviše pozicije u Googleu
4. Mnogi promatrači misle da će blogovanje trajati dugo

Evo popisa koji biste mogli pročitati o mnogim poslovnim prednostima pokretanja dobrog i ozbiljnog poslovnog bloga:

Viši rang u pretraživanju na Googleu bez plaćene prijave
I druge tražilice će vas najvjerojatnije pozicionirati više
Plaćanje po kliku (PPC) je sjajno, ali besplatni marketing ima beskonačan ROI
Stvorite vidljivost pomoću informacija dijeljenjem sa svojim klijentima
Svježe informacije pojavljuju se na Googleu za samo nekoliko dana, a ne tjedana
Drugi poslovni blogeri besplatno će vam usmjeriti potencijalne klijente

Sada je sve ovo sjajno i može puno pomoći tvrtkama u rangiranju u tražilicama. Ali poslovne blogove ne treba promatrati kao jedino pobjedničko “rješenje” koje će “učiniti magiju”. Poslovne blogove treba promatrati kao dodatno, paralelno rješenje za povećanje komunikacije i ideja za vaše izglede i klijente, dok u isto vrijeme pomaže vašoj web stranici u tražilicama.

Da bi tvrtka bila stvarno uspješna, njezinu web stranicu prvo mora pravilno optimizirati profesionalna tvrtka za optimizaciju tražilica, ona koja poznaje tražilice i doista razumije vaše specifične poslovne potrebe. Nakon ozbiljne kampanje optimizacije i proizašlih pozitivnih rezultata koji se mogu detaljno analizirati i pažljivo mjeriti, poslovne blogove treba razmotriti kao dodatni način za pomoć u povećanju poretka tražilica na glavnim tražilicama, dok u isto vrijeme učinkovitije komuniciraju nove ideje, proizvode ili usluge poslovnoj zajednici, vašim klijentima, potencijalnim kupcima, dobavljačima, poslovnim suradnicima itd.



Budite spremni vidjeti puno više razvoja u ovom području. Internet već vidi novi val poslovnog softvera za bloganje i povezanih aplikacija koje tvrde da će vašu web stranicu dovesti na vrh rezultata pretraživanja. Budite oprezni prije nego što odaberete bilo koji takav softver. Dok neki mogu biti od pomoći, kao i sa svime što je novo i “revolucionarno”, prije donošenja odluke o jednom konačnom izboru nužni su pažljiva analiza, dužna pažnja i procjena proizvoda. Nastavit ćemo pomno pratiti ovaj razvoj i obavještavat ćemo vas o našim nalazima putem ove web stranice.

Napomena: Zakazano za 31. siječnja 2004., Rank for $ales će imati spremno rješenje za poslovni blog za svoje klijente. Molimo zainteresirane da se raspitaju ovdje. U međuvremenu, potičemo vas da posjetite www.escalate.ca za više informacija o blogerskim vijestima i tehnologiji poslovnih blogova. Ako želite vidjeti primjer web stranice osobnog bloga (s dozom humora) koja je već online, možete posjetiti www.bloggers.ca

Ako stvarno morate posuditi

Obratite posebnu pozornost na godišnju postotnu stopu (APR). APR je izuzetno koristan kao alat za usporedbu. Uvijek pokušajte pobijediti 13%