HEKLANJE

5 jednostavnih koraka da natjerate posjetitelje vaše web stranice da kupuju

TEMU APP 100 E KUPON

U svojoj knjizi “Praktično razmišljanje”, dr. Edward de Bono govori o osnovnim misaonim procesima, kako netko razumije i načinima kako biti u pravu ili u krivu u razmišljanju. Rekao je da glavna svrha razmišljanja nije samo akumulirati znanje, već steći dovoljno znanja da bi se na nešto moglo djelovati. Također je rekao da, u praksi, valjanost ideje nema nikakvog utjecaja na ispravnost razmišljanja, jer biti u pravu je osjećaj, uvjerenje da je netko u pravu tijekom razmišljanja.

Da biste to praktično iskoristili, trebali biste napisati svoje primjerke oglasa tako da vaši posjetitelji osjećaju da je ispravno kupiti vaše proizvode. Neka osjećaju da je njihova ideja da obave kupnju. Čineći to, bit će vam lakše uvjeriti te potencijalne kupce da pritisnu gumb za kupnju.



Evo, dakle, nekoliko načina da stvorite taj osjećaj ispravnosti kod svojih čitatelja:

1. Pružite prednosti svog proizvoda.

Ljudi obično kupuju zbog prednosti, a ne zbog značajki proizvoda. Oni misle: “Kako mi ovo može pomoći? Što ja imam od toga?” Pružajući prednosti, možete pokazati kako vaš proizvod može izbjeći bol. Na primjer, možete reći: “Nikad više nemoj biti odbijen kada tražiš spoj.” Također možete pokazati kako vaš proizvod može privući zadovoljstvo. Na primjer, možete reći: “Zamislite sebe kako otvarate vrata svoje kuće iz snova.”

2. Koristite “dobro-dobro” riječi za izgradnju pozitivne emocionalne reakcije vaših čitatelja.

Riječi kao što su poštenje, sloboda, dostojanstvo, ljubav i san, prenose takve emocije da vaši čitatelji na njih reagiraju pozitivno. Na primjer, možete reći: “Financijska sloboda za vas.” Vaš će posjetitelj tada imati osjećaj da mu je financijska sloboda moguća i možda će htjeti pogledati vaš proizvod.

3. Koristite “loše” riječi kako biste izazvali negativnu reakciju.

Korištenje “loših” riječi, kao što su mržnja, slab ili dug, izražava suprotno. Koristeći ove riječi, možete pojačati negativne osjećaje svojih čitatelja da bi mogli vidjeti vaš proizvod kao alat za izbjegavanje ili okončanje njihove boli. Možete reći, na primjer, “Zar jednostavno ne mrziš svoj posao?”



4. Pretpostavite da će vaši posjetitelji kupiti vaš proizvod.

Popularni redak u kopijama oglasa počinje riječima “Tko želi biti sljedeći”. Na primjer, pitanjem “Tko želi biti sljedeći milijunaš?”, pretpostavljate da će kupnjom vašeg proizvoda vaš posjetitelj postati milijunaš. Također možete započeti svoje prodajno pismo s pozdravom “Dragi budući milijunašu”.

5. Dodajte malo humora u svoje prodajno pismo.



Humor može dovesti ljude u dobro raspoloženje, natjerati ih da se slože s vama i smanjiti njihov otpor kupnji. To može pružiti onaj mali dodatni poticaj potreban za sklapanje posla.

Upamtite, neka vaši čitatelji osjete da je kupnja od vas ispravna odluka koju će uskoro učiniti. Pružite prednosti svog proizvoda, koristite riječi nabijene emocijama i dodajte malo humora u tekst oglasa. Na taj način možete vidjeti drastično poboljšanje konverzije prodaje.

Bloganje s Word Pressom

U blogosferu sam ušao tek krajem 2005. nakon što sam shvatio da propuštam važan dio cijelog žanra “mrežne komunikacije”. Kako