HEKLANJE

Jesu li članci tajna nišnog marketinga?

TEMU APP 100 E KUPON

Pisanje članaka postalo je popularno u posljednje vrijeme. Tražilice su promijenile način na koji rangiraju web stranice i počele su pridavati veću vrijednost dobrom sadržaju. Ispravak: postali su bolji u filtriranju komercijalnog sadržaja, prodajnih reklama i oglašavanja koje se predstavlja kao sadržaj.

Jedna nevjerojatno dobra metoda za postizanje web prisutnosti s dobrim sadržajem je pisanje članaka. Zašto? Pruža sadržaj koji tražilice traže. Pruža smislen sadržaj za pojedinca koji na webu traži dobre informacije. I pruža put kojim se pisac članaka može primijetiti na webu.



Gdje dolazi marketinška niša? Prije svega, definirajmo nišni marketing kao marketing koji je dizajniran da zadovolji potrebe male skupine pojedinaca (niša), a ne masovne potrebe pojedinaca. Na primjer, određena vrsta vlasnika kućnog ljubimca, određena vrsta web korisnika ili određena vjerska vjera mogu se smatrati tržišnim nišama.

Za tržišne niše poput ovih, tradicionalni oblici masovnog internetskog marketinga, kao što su banner oglasi, mali oglasi i programi za stvaranje prometa, nisu tako učinkoviti. Oblici masovnog oglašavanja mnogo su učinkovitiji, troškovno mudri, kada se promovira proizvod koji ima široku tržišnu privlačnost.

Dakle, što radi tržišna niša? Pod pretpostavkom da je prisutan na webu i da nudi kvalitetan proizvod ili drugo rješenje za potrebe kupaca u niši, može se uključiti u pisanje članaka. Članci bi bili od posebnog interesa kupcu u niši. One bi sadržavale vrijedne informacije koje nišni kupac ne može pronaći nigdje drugdje.

Ponekad će pisci članaka pisati generičke članke koji zapravo ne donose nikakvu stvarnu korist čitatelju, misleći da je članak članak. To jednostavno nije istina. Razmisli o sebi. Kada čitate članak, ako ne naučite nešto novo dok čitate članak, jeste li spremni saznati više o osobi, tvrtki ili proizvodima koje predstavlja pisac članka?

Ključ pisanja članaka za tržišnu nišu i učinkovitog postizanja prisutnosti na webu jest kvalitetno pisanje. Ispunite članak korisnim informacijama. Pokažite čitatelju da ste stvarno stručnjak u svojoj niši. Dajte čitatelju goruću želju da želi čuti više od onoga što imate za reći o njihovim potrebama. A jedini način na koji možete stvoriti tu goruću želju jest da im prije svega date kvalitetne informacije.

Dobri, dobro napisani članci ključ su marketinške niše u današnjem okruženju Internet marketinga. Pišite članke, šaljite ih u najčešće korištene baze podataka članaka i gledajte kako promet na vašoj web stranici raste.
Napomena: imate moje dopuštenje za ponovni ispis i distribuciju ovog članka sve dok se distribuira u cijelosti, uključujući sve poveznice. © Sean Mize 2006