HEKLANJE

Bloganje s Word Pressom

TEMU APP 100 E KUPON

U blogosferu sam ušao tek krajem 2005. nakon što sam shvatio da propuštam važan dio cijelog žanra “mrežne komunikacije”. Kako sam bio zauzet vođenjem foruma, web stranica i pisanjem članaka, ubrzo sam shvatio da bih mogao učvrstiti svoje dvije niše – zrakoplovstvo i pisanje članaka – redovito blogujući o tim temama. Imajući to na umu, ubrzo sam pokrenula par blogova i jako sam zadovoljna svojom odlukom. Odabrao sam Word Press jer vjerujem da nudi jednu od najboljih blogerskih zajednica. Jeste li bloger? Ako ne, zašto ne?

Moja odluka da se odlučim za Word Press, a ne za jedan od drugih velikih blogerskih entiteta kao što je Blogger, imala je sve veze s mojom potpunom kontrolom nad web mjestom. Budući da hostiram s Powwebom, otkrio sam da moja tvrtka za web hosting nudi više od trideset različitih preuzimanja softvera za svoje članove. Word Press i nekoliko drugih entiteta za bloganje su zastupljeni, ali ja sam izabrao Word Press zbog preporuke prijatelja.



U roku od dvije ili tri minute nakon mog preuzimanja, Word Press je počeo raditi. Za manje od trideset minuta imao sam izgled koji sam želio, iako sam zadržao tradicionalni predložak jer sam znao da prvo želim raditi na svom sadržaju, a kasnije na dizajnu. Zatim sam ažurirao veze na svoje dvije povezane stranice kako bi odražavale karticu “Blog”. Osim toga, odabrao sam nekoliko mjesta unutar svake stranice za najavu novih blogova i poslao sam e-poruku svima na svom popisu članova kako bih ih obavijestio o svom ulasku u svijet blogova.

Ako odaberete Word Press kao platformu za bloganje, uskoro ćete otkriti da je verzija 2.0 nedavno objavljena. Budući da sam novi u bloganju, još nisam ažurirao svoju preuzetu verziju, 1.5. Prvo se želim uvjeriti da je Word Press razradio sve nedostatke koji mogu biti u ažuriranoj verziji. Osim toga, još nisu svi dodaci koje možete koristiti [ima ih dosta] s 1.5 kompatibilni s 2.0. Većina jest, ali neki još uvijek nisu.

Osim problema s ažuriranjem, uživam u korištenju administrativne “nadzorne ploče” koja mi omogućuje stvaranje svakog bloga. Budući da uključujem slike uz jedan od svojih blogova, Jet Movements, također moram biti siguran da je HTML koji koristim za postavljanje svake slike na njezino mjesto [poravnanje] točan. Word Press vam to omogućuje.

Osim toga, sviđa mi se činjenica da Word Press omogućuje administratorima da zakažu svoje unose. Možete blogirati danas, ali zakažite da se vaš podnesak pojavi na mreži u određeno vrijeme za nekoliko dana. Budući da većina moje inspiracije za pisanje dolazi u hrpama, često ću se uhvatiti u koštac s višednevnim unosima odjednom i rasporediti ih tijekom nadolazećeg tjedna. Ako kasnije želim promijeniti vrijeme unosa ili ugurati poseban, mogu i to učiniti.

Word Press je u skladu s današnjim web standardima i izgleda mnogo čistije i profesionalnije od nekih svojih konkurenata. Možete promijeniti predložak u onaj koji je u arsenalu Word Pressa ili sami dizajnirati predložak i prenijeti ga na svoje web mjesto.

Da, Word Press je dizajniran za postavljanje putem vlastitog web hosta, ali ako nemate web stranicu, možete dobiti besplatni račun putem Web Pressa i oni će ga hostirati umjesto vas.

Iako je Word Press zajednica “otvorenog koda”, što znači da proizlazi iz volontera i da ih pokreću, oni imaju aktivan forum i mnoge korisne veze koje vam mogu pomoći u izgradnji i održavanju vlastitog bloga.



Očito sam vrlo zadovoljan korisnik Word Pressa. I vi možete biti zadovoljni bloger bilo da odaberete Word Press putem svog web hosta ili hostirate svoj blog izravno kod njih.

Ako stvarno morate posuditi

Obratite posebnu pozornost na godišnju postotnu stopu (APR). APR je izuzetno koristan kao alat za usporedbu. Uvijek pokušajte pobijediti 13%

Jeftino web hosting za osobno

Pokušajte osobno sazrijeti ustajale kupce o kojima sanjate ako su mirni s isprepletenim hotelijerskim uslugama. Ako ne možete pronaći nikoga