HEKLANJE

5 pogrešaka koje mogu učiniti vaš blog beskorisnim

TEMU APP 100 E KUPON

Prečesto se blogeri žale da je nakon sjajnog početka, godinu dana kasnije njihov blog mrtav koliko god može biti. Ovo je čest problem koji se gotovo uvijek vrti oko malog popisa uobičajenih pogrešaka koje čini bloger. Bloger može sjediti i očekivati da blog obavi sav posao za njega ili nju, što je užasan način pristupa bloganju. Uspješan bloger rekao bi vam da je za izvrsno bloganje potrebna određena količina predanosti i truda da bi uspjelo. Morate uložiti trud u blog da biste ga održali, posebno nakon prvih mjesec dana od dovršetka dizajna. Mnogi ljudi toliko rade tijekom početne faze dizajna da se ulijene nakon što je dovrše. Kako biste izbjegli da se to dogodi vašem blogu, pogledajte ovih pet uobičajenih pogrešaka koje mogu pokopati blog.

Rijetka ažuriranja



Jedna od najvećih grešaka koje bloger može napraviti je da “zaboravi” na objavljivanje. Najuspješniji blogovi ažuriraju se novim postovima barem jednom dnevno. Neki veći blogovi stalno se ažuriraju. Trebali biste pokušati stvarati nove objave što je češće moguće. Ako tu i tamo propustite koji dan, neće biti ništa strašno. Međutim, ako propustite tjedan ili više dana bez objavljivanja, možete smatrati da je blog već mrtav. Morate odvojiti nekoliko trenutaka, čak i samo pet, dnevno kako biste stvorili zanimljive objave ili sadržaj. Ako pišete kratke i jezgrovite postove kao što biste trebali biti, ovo ne bi trebalo biti toliki izazov. Lako je održavati svoj blog ažuriranim ako vam to bude prioritet.

Previše reklama

Većina današnjih blogera želi zaraditi na svom blogu. Međutim, ovo je trend koji brzo može izmaknuti kontroli. Ako ste zainteresirani za dodavanje oglasa na svoj blog, činite to s oprezom. Nema ničeg lošeg u nekoliko oglasa na odgovarajućim mjestima koji gledateljima nude veze na mjesta koja su u korelaciji sa sadržajem vašeg bloga. Međutim, pogreška je dodavanje ogromne količine oglasa na vaš blog. Ako na svom blogu imate hrpu upadljivih reklama, vaš će se sadržaj izgubiti u galami. Stoga biste uvijek trebali ograničiti svoje oglase na tri ili manje po stranici. Pobrinite se da ih postavite na odgovarajuća mjesta koja će omogućiti da vaš sadržaj zablista. Ne dopustite ni da golemi oglasi popune vaše stranice. Jednostavno će smetati čitateljima. Pametno uključite oglašavanje na svoj blog!

Neprofesionalan izgled

Izgled je bitan kada je u pitanju vaš blog. Što vaš blog izgleda profesionalnije i jasnije, to će vas čitatelji shvaćati ozbiljnije. Ako ste zainteresirani za povećanje prometa, trebali biste isprobati ozbiljniji izgled ili prezentaciju za svoj blog. Ako si možete priuštiti angažiranje profesionalca, trebali biste. Međutim, ako odlučite to učiniti sami, morate se pobrinuti da krajnji proizvod bude dobar. Ako imate nemaran blog koji izgleda “domaće”, vjerojatno nećete imati dobar odgovor. Isprobajte različite izglede i pristupe kako biste vidjeli što vam donosi najviše prometa.

Grafičko preopterećenje

Slike mogu dodati tonu vašem blogu i privući više čitatelja. Međutim, kada se radi pretjerano, poput oglasa, slike mogu otjerati ljude. Glavni razlog zašto previše slika može uništiti blog je to što ima mnogo surfača koji još uvijek koriste spore internetske veze. Kada pokušaju učitati vašu stranicu, trebat će im previše vremena da to učine. To će zauzvrat vjerojatno otjerati njih i bilo koga drugog s ovim problemom. Pokušajte se ograničiti na nekoliko slika po stranici.



Neprikladan sadržaj

Svatko zna da je web mjesto gdje se možete slobodno izraziti. Međutim, ako želite da vaš blog preživi, razmislite o toj slobodi izražavanja. Iako biste uvijek trebali reći ono što osjećate, to možete učiniti na odgovarajući način na svom blogu. Postoje načini da kažete bilo što što vam je na umu, bez upotrebe psovki ili bilo kakvog uvredljivog žargona. Ako želite da vaš blog bude uspješan, ne smijete biti neprikladni sa svojim sadržajem.