HEKLANJE

5 savjeta kako se zaštititi od Ebay prevaranata

TEMU APP 100 E KUPON

Ebay je najveće svjetsko tržište s milijunima dolara transakcija koje se odvijaju svaki dan. Kao takav također privlači priličan broj neželjenog osoblja, ebay prevarante.

Evo nekoliko savjeta koje biste trebali uzeti u obzir kada kupujete i prodajete na ebayu kako biste izbjegli upadanje u zamke koje postavljaju ebayevi prevaranti



1) Uvjeti plaćanja

Bilo da prodajete ili kupujete bilo što na ebayu, nikada ne pristajete koristiti Western Union ili Money Gram za svoju transakciju. Brojni su korisnici ebaya dokazali da nije siguran, a također je protivan ebayevoj politici sigurnog plaćanja.

2) Čuvajte se krađe identiteta

Phishing je kada vam netko pošalje lažnu e-poštu tražeći vaše osobne podatke obično od priznate tvrtke ili tijela. Obično će imati poveznicu koja od vas traži da pošaljete svoje podatke na tu web stranicu.

Ne šaljite nikakve osobne podatke u vezi s vašim ebay računom za prijavu putem njega. Ako niste sigurni je li autentičan, nazovite ebay i pitajte je li vam poslan e-mail. U svim mojim godinama rada na ebayu, nikad mi nisu poslali e-poruku u kojoj su tražili da potvrdim podatke za prijavu na ebay račun ili podatke o kreditnoj kartici ili bilo što slično. Ovo također vrijedi za Paypal.

3) Pratite svoj Ebay račun

Morate pomno pratiti svoj ebay račun radi bilo kakve sumnjive aktivnosti. Primjeri mogu biti ostavljene povratne informacije, zaključene transakcije, aukcije koje ste naveli
Bez tvog znanja. Obavijestite ebay čim posumnjate da je vaš ebay račun ugrožen.



4) Ponude druge šanse

Čini se da je ovo nova omiljena prijevara s ebay prevarantima i vidio sam nekoliko njih. Ako primite ponudu za drugu priliku za artikl koji ste nedavno licitirali, provjerite je li iz vašeg ebay pretinca s porukama s naslovom “ebay Druga prilika za …” Ako jest, autentična je. Ako e-poruka nije u vašem ebayevom pretincu za poruke ili je naslov e-pošte drugačiji, velika je vjerojatnost da je od ebayeva prevaranta. Ako niste sigurni, kontaktirajte ebay i zatražite potvrdu.

5) Ebay Toolbar i PayPal SafetyBar



Ebay nudi alatnu traku koja može odrediti nalazite li se na legitimnoj ebay ili paypal stranici. Moj savjet je da ga instalirate jer je besplatan. Paypal Safetybar također može otkriti prijevarne e-poruke u vašoj pristigloj pošti

Slijedeći pet gornjih točaka, smanjit ćete šanse da vas ebayev prevarant prevari.