HEKLANJE

5 savjeta koje morate znati za bolji izgled krajolika

TEMU APP 100 E KUPON

Nema sumnje da se pri uređenju okoliša želi uštedjeti novac, ali i imati atraktivnu nekretninu. Ne samo da vam uređenje okoliša može pomoći da uljepšate svoj dom, već vam može pružiti i izvor zadovoljavajuće vježbe na svježem zraku. Kada sami brinete o svom dvorištu, moguće je uštedjeti novac i poboljšati svoju tjelesnu kondiciju. Ali ako se pokaže da krajolik izgleda loše, onda je to toliko izgubljenog vremena i novca.
Nema sumnje da se pri uređenju okoliša želi uštedjeti novac, ali i imati atraktivnu nekretninu. Ne samo da vam uređenje okoliša može pomoći da uljepšate svoj dom, već vam može pružiti i izvor zadovoljavajuće vježbe na svježem zraku. Kada sami brinete o svom dvorištu, moguće je uštedjeti novac i poboljšati svoju tjelesnu kondiciju. Ali ako se pokaže da krajolik izgleda loše, onda je to toliko izgubljenog vremena i novca. Međutim, moguće je osigurati krajolik boljeg izgleda slijedeći nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da se bolje brinete o svom dvorištu.
Upoznajte svoj tip tla. Neke biljke uspijevaju u tlu s više kiselosti, a druge preferiraju malo više lužine. Osim toga, pjeskovito tlo i glineno tlo, kao i prisutnost ilovastog tla, mogu napraviti razliku u tome koje će vrste biljaka uspijevati u krajoliku. Trebali biste procijeniti svoje tlo kako biste utvrdili koje vrste vegetacije treba posaditi na vašem posjedu. Kada kupite biljke koje će uspjeti u uvjetima tla prisutnim u vašem dvorištu, tada donosite mudriju odluku o novcu i na kraju dobivate atraktivniji krajolik. Ako postoje biljke koje biste željeli koristiti u svom tlu, a tlo nije baš idealno, moguće je poboljšati tlo do odgovarajućih uvjeta. Trebate samo dodati malč ili treset, ili dodati drobljeni vapnenac ili školjke, ovisno o tome što se nadate postići. Sve dok ne postoji velika razlika u tome što imate i što se nadate postići, moguće je napraviti prilagodbe tla kako biste bili prilagodljiviji.
Shvatite koliko prostora treba svakoj biljci. Postoje neke biljke koje zahtijevaju više prostora za svoj korijenski sustav od drugih. Ako odaberete jednu biljku koja ima tendenciju da raste posvuda, a nemate dovoljno prostora, vidjet ćete da bi vaše druge biljke mogle biti istisnute ili da se mogu ugušiti i umrijeti. Također, provjerite jeste li razumjeli zahtjeve za razmake između biljaka. Mnogi grmovi i mala stabla moraju biti posađena najmanje tri do četiri metra jedan od drugog kako bi imali dovoljno prostora za rast.
Koristite autohtone biljke u dizajnu krajolika. Jedna od najučinkovitijih stvari koje možete učiniti kako biste osigurali lijepo dvorište je korištenje autohtonih biljaka. Saznajte koje biljke najbolje rastu u vašem području i koje su biljke autohtone u toj regiji. Na ovaj način ćete već biti ispred, jer znate da su biljke koje odaberete prilagođene klimi. Nećete se morati boriti protiv prirodnih sklonosti kako bi vaš krajolik izgledao lijepo. Ako zbog toga koristite neautohtone biljke, uvjerite se da dolaze iz mjesta koje dijeli klimu sličnu onoj u kojoj živite.
Planirajte svoj krajolik oko različitih vremena cvatnje. Različite biljke cvjetaju u različito doba godine. Ako su sve biljke u vašem krajoliku u isto vrijeme najatraktivnije, tada će vaše dvorište nekoliko tjedana svake godine izgledati lijepo, ali sasvim moguće ružno ostatak godine. Jedan od načina da se to izbjegne je odabir atraktivnih grmova i grmova koji izgledaju dobro zeleno, ali također imaju neku vrstu cvijeta. Međutim, dobra je ideja razmjestiti biljke jednu među sobom. Posadite tulipane među kasnije cvjetajuće biljke kako bi u rano proljeće procvjetale lukovice, a onda kad istekne vrijeme tih cvjetova, sljedeće biljke će procvjetati. Na taj je način ciklus vašeg krajolika u skladu s godišnjim dobima i izgleda atraktivno tijekom cijele godine.
Koristite drvnu sječku oko grmlja, grmlja i drveća. Drvna sječka može pomoći da tlo oko grmlja, grmlja i drveća izgleda privlačnije. Ne samo da čips prekriva tlo (često izgleda bolje od prljavštine), već također pomaže zadržati vlagu, odbija korov i pruža prirodnu hranu dok se razgrađuje. Isto tako, atraktivni pokrivači tla poput pilića i kokoši smješteni oko drveća i grmlja mogu učiniti područje zanimljivijim i oku ugodnijim.

Pristupačno hosting domena

Traženje pristupačnog hostinga domena za vaše osobne ili poslovne potrebe web stranice moglo bi postati zbunjujuće. Postoji toliko mnogo planova