HEKLANJE

Mogućnosti za najbolju kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Potrošači koji žele maksimizirati svoje mogućnosti na kreditnoj kartici trebali bi prvo saznati sve uvjete i povezane troškove povezane s određenom karticom. Za one koji smatraju da je najbolja kreditna kartica ona s niskim kamatama i bez dodatnih troškova, trebali bi utvrditi ima li kartica godišnje naknade jer korisnici bez dodatnih troškova ne moraju plaćati takve naknade. Neke vrhunske prestižne kartice, kreditne kartice air-mile i slični paketi nagrada prikupljaju godišnje naknade u zamjenu za pogodnosti, usluge i druge nagrade.

Definicija najbolje kreditne kartice ovisi o osobnim preferencijama. Pojedinci trenutno imaju na raspolaganju mnoge mogućnosti na tržištu, uključujući kartice za trenutno odobrenje, kreditne kartice s povratom gotovine, kreditne kartice s niskim kamatama i prepaid debitne kartice.



Postotna stopa (APR) još je jedan ključni element koji korisnici moraju odvagnuti prije nego što se prijave za ono što smatraju najboljom kreditnom karticom na tržištu, osobito one sa saldom, budući da niže kamatne stope znače niža plaćanja za prijevoz i znatnu uštedu.

Za kartice s fiksnom kamatnom stopom vlasnici mogu očekivati da će kamatne stope biti stabilnije – kreditna kartica s kamatom od 12,99% vjerojatno će ostati na toj razini relativno dulje u usporedbi s karticom s varijabilnom kamatom. Međutim, vlasnici koji su odlučili osigurati najbolju kreditnu karticu trebaju biti svjesni da se čak i uvjeti s fiksnom kamatnom stopom mogu promijeniti, iako su kartičarske kuće prema zakonu dužne izdati pismenu obavijest o bilo kakvoj prilagodbi stope najmanje 15 dana prije stupanja na snagu.

Korisnici varijabilnih kartica moraju znati imaju li njihovi planovi minimalne godišnje kamatne stope ili ‘donje granice’ – najniže moguće razine na koje bi kamatne stope mogle pasti, uključujući bilo kakve prilagodbe od strane Federalnih rezervi SAD-a. Anketa Bankrate.com pokazala je donje granice za 24% anketiranih izdavatelja s promjenjivom kamatnom stopom, pri čemu je 75% te skupine već imalo minimalne godišnje kamatne stope do listopada 2001. To znači da će kamatne stope na ove kartice samo rasti u budućnosti.

Koliko je dugo ili kratko razdoblje odgode za podmirenje stanja još je jedan faktor koji bi korisnici koji traže najbolju kreditnu karticu trebali uzeti u obzir. Budući da se kamata naplaćuje kada istekne razdoblje odgode, tvrtka koja nudi duža razdoblja odgode znači produljeno vrijeme za korisnike da podmire nepodmirene obveze bez plaćanja kamata prije nego što im sljedeće kupnje karticom budu kažnjene.

Pojedinci koji traže najbolju ponudu kreditne kartice također bi trebali biti svjesni svih kaznenih pravila koja pokrivaju propuštena plaćanja, kupnje koje prelaze ograničenje ili prijenose stanja. First USA i drugi pružatelji usluga imaju gornju granicu od 35 USD za takve prijenose, dok Citibank ima gornju granicu od 50 USD.

Trebate li kredit ili osiguranje?

Jeste li se ikada zapitali kako zajmodavac odlučuje hoće li vam odobriti kredit? Godinama su vjerovnici koristili sustave kreditnog bodovanja