HEKLANJE

5 učinkovitih načina za reklamiranje vašeg internetskog poslovanja

TEMU APP 100 E KUPON

Autorsko pravo 2006. Nikki Mhlanga

Izgradili ste vlastitu web stranicu i jedva čekate da počnete zarađivati na mreži. Ali prva stvar koju ćete morati imati je puno prometa.



Oglašavanje vašeg internetskog poslovanja i generiranje prometa na vašoj web-lokaciji može biti izazovno i skupo, osobito ako tek počinjete s internetskim marketingom.

Ako ste na ograničenom proračunu, morat ćete znati o raznim relativno jeftinim načinima generiranja ciljanog prometa kako biste saznali više o svojoj web stranici.

Postoje li učinkoviti, jednostavni i jeftini načini za generiranje prometa? Da, postoje.

Izradite virusne alate: Napravite izvješće ili e-knjigu koja je povezana s onim što nudite u svom online poslovanju i dajte je besplatno. U ovu e-knjigu postavite svoje web mjesto ili poveznice na svoj affiliate program ili proizvode.

Ovu strategiju možete poboljšati tako da webmasterima ili drugim podružnicama omogućite da izvješće obilježe vlastitim URL-om i daju ga drugima. Morat ćete imati vezu negdje u izvješću koja također upućuje na vaš URL. Ako je ovo vrlo korisno izvješće dobre kvalitete, distribuirat će se diljem interneta, a povratne veze na vašu stranicu će se povećati, što je ono što vam je potrebno da biste dobili više prometa.

Napišite i distribuirajte mnogo članaka: Jedna od najboljih strategija za povećanje prometa na vašoj web stranici je pisanje i distribucija članaka na internetu. Internet je ogromno mjesto i morat ćete redovito pisati i distribuirati članke kako biste vratili više poveznica na svoju web stranicu.

Na koju temu je fokusirano vaše online poslovanje? O čemu bi ljudi željeli znati više? Što ih možete naučiti? Važno je da vaši članci pružaju korisne i vrijedne informacije. Izdavači i vlasnici ezina cijene kvalitetne članke s korisnim informacijama i objavit će vaš članak ako zadovoljava ovaj kriterij. U svoje članke uključite okvir autora ili izvora na kraju i pozovite čitatelje da posjete vašu web stranicu.



Kako se vaši članci budu distribuirali i ponovno tiskali online, dobit ćete ciljani promet, a rangiranje na tražilicama također je poboljšano, što će dodatno pomoći u povećanju prometa

Forumi i oglasne ploče: sudjelovanje u forumima i pločama za raspravu, nuđenje pomoći i odgovaranje na pitanja mogu povećati promet na vašoj web stranici. Ovi forumi su indeksirani od strane tražilica, i stoga će sudjelovanje na njima također povećati vašu popularnost veza i zaraditi dodatni promet. Većina foruma dopušta članovima da dodaju svoj potpis i URL-ove, a neki imaju odjeljak za besplatno oglašavanje. To će vam dati priliku da promovirate svoju tvrtku i komunicirate s drugima i potaknete ih da posjete vašu web stranicu.

Koji su forumi i oglasne ploče koji se odnose ili se fokusiraju na vašu ciljanu publiku? Koja su njihova pravila i propisi u vezi s postovima i sudjelovanjem? Kada to saznate, redovito posjećujte ove stranice i ponudite istinsku pomoć, odgovorite na pitanja i uključite svoj potpis uz svoj URL dok to radite.



Trgujte vezama s drugim web stranicama: Posjedovanje poveznica s drugim web stranicama slične tematike može pomoći u povećanju popularnosti veza vaše web stranice. Morat ćete trgovati vezama sa stranicama koje nude slične proizvode, ali nisu izravna konkurencija, to jest, ne nude potpuno isti proizvod ili uslugu kao što su vaši.

Iako dvosmjerne veze pomažu, jednosmjerne su još učinkovitije. Jednosmjerne veze možete dobiti registracijom svojih stranica na nekoliko direktora, sudjelovanjem na forumima i pisanjem članaka kao što je gore navedeno.

Objavite e-zine ili ponudite tečaj putem e-pošte sa svoje web stranice: posjetitelji web stranica cijene besplatne informacije i savjete. Imajući e-zine na svojoj web stranici, možete ostati u kontaktu s posjetiteljima koji se inače nikada neće vratiti na vašu web stranicu. Ovo će izgraditi odnos s vašim pretplatnicima i oni postupno postaju sigurni da mogu poslovati s vama.



Alternativno, također možete ponuditi mali tečaj e-pošte posjetiteljima vaše web stranice, koji je povezan s onim što vaša web stranica sadrži. Tečaj možete strukturirati tako da se vaši pretplatnici vraćaju na vašu stranicu kako bi ga provjerili. Ovo generira ponovne posjetitelje vaše web stranice, a na kraju će ti pretplatnici biti pretvoreni u kupce.

Slijedite ovih 5 strategija i privucite promet na svoju web stranicu.

Vodič za njegu kože

Zima je doba godine kada naša koža često postaje suha. Putovanje niz otok po hidratantnu kremu može se pokazati zastrašujućim.

Plaže srednje Dalmacije

Srednja Dalmacije je najpoznatija i najveća hrvatska turistička i povijesna regija. Plijeni svojim ljepotama kako na otocima Vis, Hvar, Bol