HEKLANJE

6 koraka do učinkovitog internetskog poslovanja

TEMU APP 100 E KUPON

Stvaranje i vođenje učinkovitog online poslovanja realno se sastoji od nekoliko stotina, a ne od 6, ali ovo će poslužiti kao vodič za smjer vaših napora. Suprotno onome što možete čuti na Internetu, na webu ne postoji shema za brzo bogaćenje koja bi se mogla jednostavno obogatiti. Ne samo da je svaki online posao drugačiji, ono što radi jednoj osobi ili u jednom mjesecu možda neće raditi drugoj osobi ili u sljedećem mjesecu.

Internet se neprestano mijenja, a online tržište ove je godine bitno drugačije nego prošle godine. Nova tehnološka poboljšanja pojavljuju se mjesečno i utječu na poslovno okruženje na mreži. Ono što radi za jednog pojedinca kada on prvi proda određeni proizvod na određeni način možda neće funkcionirati samo šest mjeseci kasnije kada svoju ideju proda 40.000 drugih trgovaca i svi je počnu promovirati. Taktike generiranja prometa značajno su drugačije nego prije samo godinu dana i jedva da nalikuju profitabilnim strategijama prije tri godine.



Ovih 6 koraka jednostavno su osnovni kostur onoga što se mora dogoditi da bi vaše online poslovanje bilo uspješno. Oni su temeljni, i iako su strategije provedbe danas drugačije nego prije nekoliko godina, osnovni koraci ostaju isti.

1. Razvijte ili otkrijte proizvod. Morate pronaći proizvod koji zadovoljava današnje potrebe. Proizvod star 5 godina čija prava preprodaje možete kupiti za dolar ili dobiti besplatno vjerojatno neće zadovoljiti potrebe današnjih potrošača. Morate biti voljni platiti za prava na prodaju postojećeg, korisnog proizvoda ili postati pridruženi trgovac, gdje promovirate popularan proizvod, au zamjenu vam se plaća postotak prihoda od prodaje.

2. Odredite kako potencijalni kupci mogu vidjeti vaš proizvod i vidjeti prodajnu prezentaciju. Ako razvijate vlastiti proizvod ili kupujete prava za prodaju tuđeg, trebat će vam web stranica. Evo nekoliko savjeta: Umjesto da prihvatite besplatno web hosting, kupite vlastiti naziv domene i platite da vaš naziv domene i web stranicu ugosti profesionalna tvrtka za web hosting s uglednom poviješću. Ako vaša tvrtka za besplatni web hosting bankrotira, oni obično sa sobom povuku i vašu novonastalu tvrtku.

3. Nakon što svoju web stranicu postavite i pokrenete, osim ako ne koristite affiliate program koji nudi prodajnu stranicu, morate razviti prodajnu skriptu i web kopiju. Osim odluke o web hostingu, ovo je vjerojatno najvažnija stvar koju možete učiniti. Možda ćete isprva biti u iskušenju da sami napišete prodajni prijedlog, ali osim ako već nemate puno iskustva na izvanmrežnom tržištu pisanja učinkovitih prodajnih pisama, trebate, apsolutno morate, uložiti u nekoliko tečajeva o web tekstopiscu. Budite spremni potrošiti nešto novca unaprijed na učenje ove vještine. Previše marketinških stručnjaka pokušava se uključiti u ovo područje i nakon nekoliko mjeseci gubljenja novca na internetu, konačno se slome i kupe znanje kako bi napisali dobar prodajni prijedlog. Učinite to obrnuto — prvo kupite znanje i počnite s prodajom od početka. Kupci neće kupovati samo zato što imate web stranicu — oni kupuju s web stranice koja ih najbolje uvjerava da ima najbolji proizvod za njihove potrebe.

4. Morate razviti izvor prometa koji radi. Kad tek počnete, možda ste na uzici, i to je u redu. Pod pretpostavkom da ste bili spremni potrošiti nešto novca na pisanje prodajnih pisama i pristojnog web hosta, možda ćete neko vrijeme moći škrtariti u prometnoj areni, ako imate dovoljno vremena. Ako nemate novca za oglašavanje, niti vremena za traženje jeftinog oglašavanja, vjerojatno ne biste trebali pokušavati poslovati putem interneta. Ako odlučite ići jeftinom rutom – unaprijed znajte dvije stvari – povrati su stvarno niski i potrošit ćete golemu količinu vremena na stvaranje prometa. Nakon što počnete s prodajom, morate uložiti svoj prihod u plaćene oblike generiranja prometa. Ako to ne učinite, ponestat će vam entuzijazam za stvaranjem besplatnog prometa, a bez ponovnog ulaganja prihoda od prve prodaje u oglašavanje, sigurno ćete propasti. Dobri izvori jeftinog, ali dugotrajnog prometa su: pisanje članaka i njihovo objavljivanje u imenicima članaka, jeftini klasificirani oglasi i e-zine oglasi. Možda ćete vidjeti nabrijane oglase za tisuće ili posjetitelje po niskoj cijeni ili milijune banner oglasa za drugu razumnu cijenu—obe su ove metode možda funkcionirale prije 2 godine, ali danas su siguran gubitak.

5. Nakon što počnete dobivati promet na svoju internetsku poslovnu stranicu, morate voditi detaljnu evidenciju o tome odakle dolazi promet i koji postotak posjetitelja iz svakog izvora kupuje vaš proizvod. Ako imate posjetitelje koji vas koštaju 50 dolara po stotinu da dođu na vašu web stranicu, ali u prosjeku kupuju samo 25 dolara po sto posjetitelja, prihod se može činiti dobrim, ali niste profitabilni i gubite novac. Prateći svoje troškove za svaku vrstu posjetitelja i prateći svoje prihode na istim izvorima posjetitelja, možete odrediti koje kampanje trebaju promjene ili ih je potrebno eliminirati, a kojima je potrebno pojačati intenzitet.

6. Slijedeći ovaj obrazac koraka i marljivim vođenjem evidencije (na tržištu postoji mnogo dobrog softvera za praćenje web stranica koji vam u tome može pomoći), možete razviti profitabilan online posao. Opet, to se neće dogoditi preko noći i nećete se brzo obogatiti. Međutim, ako izgradite solidno internetsko poslovanje sa čvrstim temeljima i voljni ste potrošiti nešto novca učeći kako to ispravno raditi, doista možete postati uspješni u online poslovanju.



Otvoren Louvre

8. studenog 1793. godine otvoren je pariški muzej Louvre, jedan od najvećih svjetskih muzeja. Louvre se nalazi u središtu Pariza,