HEKLANJE

6 znakova da posao više ne funkcionira

TEMU APP 100 E KUPON

Ponekad pronalazak novog posla više nije rješenje. Dođemo do točke u životu kada nas posao više ne zadovoljava. Raditi za drugoga više ne ide. Kao da smo prerasli rad za nekog drugog. Ovo je izazovna spoznaja koju gotovo svaki poduzetnik priznaje.

Želimo više – ali kako možemo biti sigurni? Kako uopće razmišljamo o napuštanju radne snage? Jedina stvar koja nam pruža sigurnost i koja nam je poput pojasa spasa? Evo 6 znakova koji će vam dati do znanja da idete dalje – možda ne danas ili sutra, ali nekada u budućnosti bit ćete spremni.



1. Imate čežnju koja ne prestaje. Na svojim malim poslovnim seminarima pitao sam sudionike: “Koliko vas je imalo čežnju – poziv učiniti nešto drugačije sa svojim životom?” Gotovo svi bi digli ruke. Nisu znali o čemu je čežnja – samo da je bila tu.

2. Sanjate o tome da budete vlasnik tvrtke. Možda ste čak rekli prijateljima ili obitelji o svojim poslovnim idejama. Ponekad vidite da je vaša ideja sada posao koji netko drugi vodi.

3. Radite za “plaću”. Ovo je još jedan znak da novca nema dovoljno. Kad dođemo do točke da je plaća glavni razlog zašto radimo, približavamo se spoznaji da ovaj, a možda i bilo koji posao, više nije rješenje.

4. Ne znate koji biste posao pokrenuli, čak i da ste ga pokrenuli. To je vrlo često i jedan je od glavnih razloga zašto ljudi ne napuštaju posao. Ono što predlažem je da pokrenete dnevnik “ideja”. Samo počnite bilježiti poslovne ideje – ne morate raditi ništa drugo. Jednom kada se otvorite svojim idejama, one će nastaviti pritjecati prema vama.

5. Neispunjeni ste u poslu – bilo kojem. Čini se da nije važno koliko je posao dobar, koliko vam je lijep ured ili kolika je plaća. Prije ili kasnije dobijete onaj osjećaj – “nije to to”. To je tako razočaravajući trenutak. Znam. Bio sam ondje. Bio sam “serijski” zaposlenik – išao sam od posla do posla – uvijek dobar u onome što sam radio, ali uvijek sam došao do ove točke i onda otišao na sljedeći posao.

6. Imate “razlog” zašto niste pokrenuli ili čak pokušali pokrenuti posao. Svi ih imamo – “Nije pravo vrijeme”, “Moram pričekati dok djeca ne porastu.” “Trebam više štednje”, itd., itd. Uvijek će biti razloga. Obratite pozornost na ono što sami sebi govorite – na svoje misli. Pogledajte svoja uvjerenja – ponekad nas ona sputavaju. Pokrenula sam posao kao samohrana majka i napustila radnu snagu na hladnom mjestu, moram priznati nakon tri pokušaja da dam otkaz. To je bilo 1998. Ne kažem da je to “način”. Ono što želim reći je da ne postoji pravi put – ali postoji pravi put za vas.

Kako se mlijeko stvara u žena?

Posvuda smo čuli da je majčino mlijeko najcjenjenija hranjiva. Svi se majčinim mlijekom hranimo godinu dana nakon rođenja. Pa, jeste