HEKLANJE

Nakit jednako lijep za žene

TEMU APP 100 E KUPON

Nakit je naziv za bilo koji ukras tijela, obično izrađen od plemenitih metala kao što su zlato, srebro i platina, i ukrašen dragim kamenjem poput safira, smaragda, dijamanata itd. Bižuterija je izrađena od umjetnih materijala kao što su plastika ili stakla. Bilo koja vrsta dragulja naglašava ljepotu osobe.

Naši preci koristili su različite vrste nakita od raznih materijala, čak i kada ti plemeniti metali i kamenje nisu bili otkriveni. U ono doba se izrađivao od životinjskih zuba, školjki i sl. Školjke su se vezivale i nosile oko vrata ili oko zapešća. Kao i sa svime drugim, ovaj improvizirani način izrade nakita fino se usavršio s vremenom, a čovjek je otkrio složenije načine izrade ukrasa. Perle su se intenzivno koristile.



Različite kulture svijeta bile su poznate po različitim vrstama nakita koji se koristio. Dok su Egipćani bili poznati po svojim vrlo šarenim ukrasima, Grci su, nasuprot tome, preferirali bezbojne metale.

Veličina nakita je previše raznolika. Nakit koji se nosio u srednjem vijeku bio je ogroman u usporedbi s delikatnim nakitom koji je sada vrlo u modi. Ljudi su počeli vjerovati da se određenim nakitom mogu otjerati zli duhovi. Postoji nekoliko takvih praznovjerja povezanih s različitim vrstama kamenja i metala, koji potječu iz davnih vremena i koji nastavljaju igrati ulogu u većini dijelova svijeta, na ovaj ili onaj način. Renesansa je ta koja je izradu nakita učinila umjetnošću i donijela značajnu promjenu u načinu izrade. Ubrzo je došao i zlatar koji nije dugo čekao i donio imitacije dragulja koje su pristupačne svima.

Tijekom određenog vremena nakit se razvio kao znak društvenog statusa i ranga. Stoljećima su je nosili i muškarci i žene. Portreti muškaraca iz ranijih stoljeća jasno otkrivaju razne ukrase koje su nosili u obliku igala, naušnica, lančića, privjesaka, prstenja itd. Muškarci su također koristili nakit na svojim bodežima. Iako su ga nosili svi ljudi, razlika u stasu se vidi u vrsti nakita. Bogataši i aristokrati kitili su se nakitom od plemenitih metala i dragog kamenja, uključujući dijamante, dok se siromašniji dio društva zadovoljavao ukrasima od mesinga, perlama, čašama itd.

Dok su dijamanti najpopularniji i najskuplji, smaragdi, safiri i drugo dragocjeno kamenje umetnuto u zlato, platinu i srebro također su traženi. Dijamanti su umetnuti u satove i za muškarce i za žene i izgledaju otmjeno i sofisticirano. Poklon dragulja traje vječno, a sjećanja traju koliko i ljudi.

Previše? Smanjenje grudi

Redukcijska mamoplastika ili smanjenje grudi dobar je kozmetički kirurški zahvat za žene koje imaju zdravstvenih problema i/ili ekstremne samosvjesnosti povezane