HEKLANJE

Previše? Smanjenje grudi

TEMU APP 100 E KUPON

Redukcijska mamoplastika ili smanjenje grudi dobar je kozmetički kirurški zahvat za žene koje imaju zdravstvenih problema i/ili ekstremne samosvjesnosti povezane s velikim, teškim grudima. Cilj je dati ženi privlačniji izgled s manjim, bolje oblikovanim grudima u odnosu na ostatak tijela. Tada će imati koristi od slobode zdravstvenih problema povezanih s velikim grudima i poboljšane slike o sebi.

Medicinski problemi povezani s vrlo velikim grudima uključuju bolove u leđima i vratu uzrokovane prekomjernom težinom, iritaciju kože, deformacije kostura i probleme s disanjem. Naramenice grudnjaka mogu ostaviti udubine na ramenima. Velike, teške grudi također pridonose lošem držanju i mogu ometati normalne dnevne aktivnosti kao što je vježbanje. Pretjerana veličina grudi također može dovesti do smanjenog osjećaja privlačnosti i samopouzdanja.



Smanjenje grudi radi se u općoj anesteziji ambulantno ili u bolnici. Operacijom se uklanja masno tkivo, žljezdano tkivo i koža s grudi, čineći ih manjim, lakšim i čvršćim. Također može smanjiti veličinu areole, tamnije kože koja okružuje bradavicu. Nakon operacije, grudi se stavljaju u kirurški grudnjak koji će ih držati simetrično tijekom početnog zacjeljivanja. Početna nelagoda nestaje svakodnevno i može se kontrolirati lijekovima protiv bolova. Ožiljci će nestati za 6-18 mjeseci.

Ako ga izvodi kvalificirani plastični kirurg, smanjenje grudi je siguran postupak. Ipak, kao i kod svake operacije, uvijek postoji mogućnost komplikacija. Razgovarajte o tome s liječnikom prije donošenja odluke. Ako ipak budete podvrgnuti ovoj operaciji, možete smanjiti rizik od nuspojava tako da se pažljivo pridržavate savjeta svog liječnika prije i nakon operacije.

Iako će vaš kirurg vaše ožiljke učiniti što neprimjetnijima, neki trajni ožiljci su neizbježni. Pušači imaju veću vjerojatnost da će doživjeti loše zacjeljivanje i šire ožiljke. Dobra vijest je da će vaš grudnjak ili kupaći kostim prekriti sve ožiljke koji ostanu, a najvjerojatnije vas ožiljci neće spriječiti da nosite duboke majice. Nakon oporavka život će se nastaviti kao i prije.