HEKLANJE

7 načina da ostanete motivirani na duge staze

TEMU APP 100 E KUPON

Ostati motiviran na duge staze izazovno je i neophodno. Živimo u društvu brzog tempa u kojem je trenutačno zadovoljstvo norma. Možda ćemo otkriti da su nam potrebne vještine i atributi koji će nam pomoći da ostanemo pozitivni i na putu dok se nosimo s usponima i padovima poslovanja. Shvaćamo da je razvoj poslovanja proces koji zahtijeva strpljenje, fleksibilnost, povjerenje i sposobnost suočavanja s neizvjesnošću, između ostalog.

Važno je napomenuti da možemo naučiti nove vještine i atribute koji će nam pomoći u našem poslu. Poduzetništvo više nije nešto za što je netko jednostavno “rođen” nego je to nešto što učimo. Praksom i strpljenjem imamo mogućnost promijeniti ono što ne funkcionira i poboljšati ono što funkcionira kako bismo mogli uspješno razvijati svoje poslovanje.



Ispod je 7 načina da ostanete motivirani na duge staze:

Preuzmite/obnovite svoju predanost – Predanost poslovnom pothvatu ključna je kako biste ostali motivirani na duge staze. Kada se posvetimo sebi i svom poslu, u mogućnosti smo prevazići strahove, sumnje i nesigurnosti koje su nas u prošlosti možda kočile. Znam da je to istina jer sam to doživio. Nisam se posvetio svom poslu dok nisam bio u poslu gotovo tri godine. Oscilirao bih u svojoj predanosti ovisno o okolnostima. Kad su stvari išle dobro, bio sam predan, kad nisu, razmišljao sam o odustajanju. Tek kad sam se pismeno i usmeno obvezao da ću ovom poslu dati sve od sebe, bez obzira na sve, počeo sam ubirati dobrobiti poduzetništva. Ono što sam naučio jest da kada smo pred najvećim izazovom, tada trebamo biti najviše predani.

Budite agilni/fleksibilni – u kombinaciji s predanošću znači biti agilan i fleksibilan. Bill Rancic, pobjednik reality TV serije The Apprentice nedavno je gostovao u mojoj radio emisiji The Entrepreneur Hour. Rekao je: “Važno je imati poslovni plan, ali je važnije biti fleksibilan s planom.” Bill je potpuno preinačio svoju marketinšku strategiju za svoj posao cigarsaroundtheworld.com kada njegova izvorna poslovna strategija nije funkcionirala. Ispričao je kako trebamo ostaviti svoj ego pred vratima i učiniti samo ono što treba učiniti.

Razvijte mrežu podrške – Mreža podrške uključuje prijatelje, kolege i obitelj koji slave naše uspjehe i pomažu nam u teškim vremenima. Iako je lako nazvati osobu za podršku kako bi proslavili uspjeh, može biti teško nazvati i zatražiti pomoć ili izraziti poteškoću. U trenutku kada pružimo ruku i podijelimo svoje izazove ili zatražimo pomoć, počinjemo osjećati olakšanje od problema ili izazova, vidimo rješenja i prepoznajemo vrijednost ljudi koji nas podržavaju. Podrška koju primamo jaka je koliko i naša sposobnost da podijelimo dobra i loša vremena.

Ostanite uravnoteženi – kada smo unutar sebe uravnoteženi tako što se dovoljno odmaramo, imamo zdrave prehrambene navike i zadovoljavamo svoje duhovne potrebe, lakše se nosimo s izazovima. Ako postanete razdražljivi, nestrpljivi ili slično, prvo provjerite unutar svog bića – uma, tijela i duha da vidite jeste li u ravnoteži. Uvijek se lakše nosimo i ostajemo motivirani kada brinemo o svojim ljudskim potrebama.

Budite realni – Biti realan znači da znamo i očekujemo uspone i padove tijekom rasta i vođenja našeg poslovanja. Ti usponi i padovi mogu uključivati bilo što, od uspjeha do katastrofe. Naša prilika da budemo realni je znati i vjerovati da imamo vještine u sebi da se nosimo s bilo kojom situacijom, bez obzira na okolnosti.

Odaberite pozitivan stav – Pozitivan stav je izbor koji možemo napraviti u bilo kojem trenutku, bilo kojeg dana. Možda se suočavamo s teškom situacijom i dok je naša prirodna tendencija da se osjećamo negativno, možemo odabrati da budemo pozitivni. Pozitivan pogled i stav nužni su kako biste ostali motivirani na duge staze.



Ostanite prisutni – Kada smo prisutni u svom poslu i sebi, izbjegavamo strah i brigu. Ostati prisutan znači da “ostajemo u danu” u svojim mislima. To činimo tako što ne projiciramo svoje strahove u budućnost ili brinemo o nečemu što bi se moglo ili ne mora dogoditi. Kao što je briga navika, možemo razviti naviku da ostanemo prisutni i oslobodimo se briga. Ponekad pomaže da se podsjetimo da je za danas sve u redu.

Ostati motiviran na duge staze putovanje je dan po dan. Uzivaj u voznji!

Ukradi ovaj film

“Ukradi ovaj film” je filmski serijal koji prikazuje internacionalni pokret usmjeren na borbu protiv intelektualnog vlasništva. Film je produciran od

Pod nadzorom

Krećemo li se prema “orwelijanskom” društvu gdje se svaka naša radnja i pokret snima i bilježi ? U emisiji HRT-a