HEKLANJE

8 savjeta za odabir prave kozmetike za vaš tip kože

TEMU APP 100 E KUPON

Prava kozmetika za svaki tip kože važna je za stvaranje svježeg prirodnog izgleda kao i za sprječavanje reakcija na kozmetiku kao što su alergije s posljedičnim osipima, svrbežom i suzenjem ili aknama s bijelim prištićima ili miteserima i bolnim erupcijama na koži. Koža svake osobe je jedinstvena i različita područja na licu mogu imati različite karakteristike koje treba uzeti u obzir pri odabiru odgovarajuće kozmetike.

Ako ste bili razočarani kada vam se sjenilo u prahu zgužva i sklizne prije ručka ili kada vam puder izgleda naborano i zgužvano, razumijevanje karakteristika vaše kože i kupnja odgovarajuće kozmetike za vaš tip kože vježba je vrijedna truda. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izgledate najbolje.



Izbjegavajte kozmetiku koja isušuje ili iritira kožu

Svaki tip kože drugačije će reagirati na različite vrste kozmetike. Čak i ako određena marka odgovara vašem sjenilu za oči, ista marka možda neće odgovarati ružu za usne. To je zato što tip kože na kapcima može biti vrlo različit od tipa kože na usnama. Kada birate kozmetičke proizvode poput pudera, izbjegavajte kozmetiku koja isušuje kožu ili kozmetiku koja uzrokuje pucanje kože. Nažalost, možda ćete morati isprobati nekoliko proizvoda kako biste utvrdili koji dosljedno djeluju na vašu kožu. Drugi problem koji morate uzeti u obzir jest da vaša koža može razviti reakciju na određenu kozmetiku koja prije nije izazvala iritaciju kože, pa ćete možda biti prisiljeni pronaći alternativu provjerenom i istinskom brendu koji je dobro funkcionirao u prošlosti. Karakteristike kože također se mogu značajno promijeniti tijekom života, što zahtijeva promjenu vrste kozmetike koju odaberete.

Prilikom odabira kozmetike vodite računa o boji kože

Čak i ako određena vrsta kozmetike odgovara vašem tipu kože, odabir pogrešne boje – one koja je ili presvijetla ili pretamna učinit će kozmetiku manje privlačnom. Odaberite kozmetiku koja nadopunjuje i pristaje vašoj boji kože i manji nedostaci u boji kože i teksturi će nestati. Tamnije podloge, dublje boje sjenila i olovke za oči najbolje će pristajati onima s čokoladnom ili maslinastom bojom kože. S druge strane, ako imate blijedu kožu, trebali biste odabrati svjetlije nijanse podloge i šminke za oči. Kozmetika bi trebala pojačati, nikada nadjačati tonove kože.

Investirajte u kvalitetnu šminku

Kvalitetna šminka često zna biti bolna za džep, ali to se vidi na vašoj koži. Jeftina šminka može se zalijepiti ili skliznuti na vašoj koži i nije tako vjerojatno da će se stopiti. Vjerojatnije je da će sjediti na površini, dajući plastični izgled. Potražite kvalitetnu kozmetiku koja nije nužno skupa. Bolje je ulagati u sebe kupnjom kvalitetne šminke za koju znate da odlično pristaje vašem tipu kože.

Suha koža



Ako ste žrtva suhe kože, nemojte očajavati. Trebali biste pronaći podlogu tipa mousse ili crème. Ako koristite korektor, pobrinite se da je na bazi krema, a vaš kompaktni puder treba biti kompaktni puder u prahu. Trebali biste izbjegavati labave formule ili formule bez ulja jer će se one zadržati u finim borama na vašem licu. Šminku za oči najbolje je napraviti sjenilima u prahu svilene teksture ili kremastim sjenilima, a olovka za oči trebala bi biti svjetlucava ili mat. Vlažnost je ključna riječ kod ruževa i sjajila za usne. Pronađite hidratantni ruž za usne i koristite sjajilo za usne koje sadrži sastojke kao što su aloe ili vitamin E, a oboje dodatno hidratizira usne.

Osjetljiva koža

Potražite proizvode koji su označeni posebno za osjetljivu kožu i izbjegavajte mirise u svojim kozmetičkim proizvodima. Nealergijski je još jedan izraz koji treba tražiti na etiketama. Ključno je izbjegavati sve što ima visoku razinu boja ili konzervansa.



Mješovita koža

Možete odabrati različite proizvode za različita stanja kože na licu ili možete odabrati proizvode koji su posebno stvoreni za mješovitu kožu. Čak i takozvana normalna koža često ima područja koja su više ili manje masna od ostalih područja. Normalna koža može imati vremena tijekom mjesečnog ciklusa kada je masnija nego inače.

Masna koža



Za masnu kožu pokušajte koristiti primer bez ulja prije nanošenja mat pudera koji vam neće začepiti pore. Puder u prahu ima manje ulja od pudera u prahu. Upijajte kožu povremeno tijekom dana kako biste uklonili sav sjaj. Izbjegavajte kreme za sjenilo ili maskaru i kremaste olovke za usne.

Mogućnosti čišćenja

Izbjegavajte oštra ili isušujuća sredstva za čišćenje, kao i masna sredstva za čišćenje jer će obje krajnosti nepovoljno reagirati na vaš tip kože. Najbolje sredstvo za čišćenje kože, bez obzira na tip kože, je sredstvo za čišćenje topljivo u vodi koje je nježno za kožu.