HEKLANJE

9 savjeta za povećanje prodaje od vašeg postojećeg web prometa

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogi poduzetnici troše vrijeme i novac povećavajući promet svoje web stranice ili rangiranje na tražilicama, ali obraćaju malo ili nimalo pozornosti na to koliko tih posjetitelja zapravo kupuje njihov proizvod ili uslugu. Poboljšanje stope pretvorbe vaše web stranice je vremenski i troškovno učinkovitije od pokušaja privlačenja novog prometa. U ovom ću vam članku pokazati devet prilagodbi koje radim kako bih pomogao web stranicama da poboljšaju svoje stope konverzije.

Prije nego počnete, morate znati svoje brojeve. Praćenje ključnih metrika izvedbe vaše web stranice omogućit će vam donošenje obrazovanih marketinških odluka. Ono što se mjeri poboljšava se. Neka mjerila za početak uključuju:



1: Dodajte odnos
Pokušati prodati posjetitelja pri prvom posjetu je kao da pitate nekoga da se uda za vas prvi put kad se sretnete. Izgradite odnose dijeljenjem znanja i davanjem vrijednosti prije nego što pokušate zaključiti prodaju.

Korak #2: Uklonite smetnje
Sve što izravno ne pridonosi prodaji treba ukloniti s vaše web stranice. Smanjite broj klikova koji su potrebni za odlazak s odredišne stranice na stranicu s potvrdom o prodaji.

Korak #3: Dodajte svoju jedinstvenu prodajnu prednost
Objasnite zašto bi posjetitelj trebao kupovati od vas. Što vaš proizvod ili uslugu čini boljim od konkurencije?

Korak #4: Dodajte povjerenje
Izgradite vjerodostojnost prikazivanjem nagrada, preporuka i svjedočanstava. Dokažite da ste legitimni navođenjem telefonskog broja i poštanske adrese.

Korak #5: Dodajte neodoljivu ponudu
Razvijte tako nevjerojatan paket da posjetitelj ne može otići bez kupnje.
Stvorite toliku vrijednost da se vaša tražena cijena čini povoljnom.

Korak #6: Uklonite rizik
Stvorite jamstvo koje uklanja svaki strah iz uma potencijalnog klijenta. Potrudite se, poput ponude povrata novca od 110% i besplatne dostave u oba smjera.

Korak #7: Dodajte opcije plaćanja
Omogućite svojim kupcima da naručuju s načinom plaćanja koji žele koristiti.
Jedna web stranica s kojom sam radio dramatično je povećala prodaju dodavanjem PayPala kao opcije plaćanja. Drugi je smatrao isplativim prihvaćanje telefonskih narudžbi. Podrazumijeva se da trebate prihvatiti sve veće kreditne kartice.



Korak #8: Uklonite gnjavažu naplate
Učinite svoj postupak naručivanja što jednostavnijim. Riješite se svih prepreka koje bi mogle obeshrabriti kupnju, poput zahtjeva za registraciju računa.

Korak #9: Dodajte praćenje
Gubite li puno posjetitelja nakon što dođu na stranicu vaše narudžbe? Stvorite izlazne skočne okvire s kuponom za popust. Postavite skriptu koja posjetitelju šalje e-poruku ako je stranica narudžbe napuštena. Ako ljudi neće kupiti vaš proizvod po njegovoj postojećoj cijeni, ako im ponudite kupon za popust od 30%, to neće utjecati na vašu razinu zarade.

Kad bi se moj savjet mogao sažeti u jednu rečenicu, to bi bilo sljedeće: izgradite odnos, razvijte snažnu ponudu, zatim uklonite sva oklivanja i gnjavaže koje bi spriječile narudžbu.