HEKLANJE

Adsense arbitraža: Je li vaš Google Adsense račun u opasnosti?

TEMU APP 100 E KUPON

Biste li vjerovali glasinama koje vam govore da će Google zabraniti izdavače koji prakticiraju Adsense arbitražu? Pa, onda pretpostavljam da se ne slažete sa mnom da bi Google počinio samoubojstvo. Uostalom, Adword/Adsense sustav koji Google koristi je arbitraža.

Ono čega se Google želi riješiti jesu stranice koje oglašivačima loše pretvaraju. Zamislite sebe kako plaćate dolare po kliku kako biste doveli posjetitelje na svoju web-lokaciju i vidite svoj oglas na jednoj od onih usranih web-lokacija ‘Made For Adsense’. Velike su šanse da odmah želite preuzeti svoje oglase s tih stranica. Na tim stranicama nema kvalitetnog sadržaja koji tražitelju daje informacije koje traži.



Google napada izdavače koji oglašavaču vraćaju loš ROI. Google nikada nije rekao da ide na izdavače Adsense Arbitrage.

Pretpostavimo da koristite Adwords kampanju za slanje prometa na svoju web stranicu s Adsense oglasima. Ako ta web stranica ima kvalitetan sadržaj i relevantna je za ono što je pretraživač upisao u traku za pretraživanje, tada radite točno ono što Google želi da učinite. Dajte relevantne kvalitetne informacije tražitelju. NE kršite Googleove Uvjete korištenja.

Ocjena kvalitete vaše Adwords kampanje će se poboljšati i kao rezultat ćete platiti manje CPC-a (Cijena po kliku) i vaš oglas će biti prikazan više u Sponzoriranim vezama.

Kakav bi bio rezultat ako svoju web stranicu optimizirate u kvalitetnu web stranicu? Osim prometa koji ostvarujete od svoje reklamne kampanje, Google će voljeti indeksirati takvu web stranicu. Oni trebaju kvalitetne informacije za tražitelje.

Pridruženi trgovci koji koriste PPC oglašavanje prakticiraju arbitražu jer često ulažu nekoliko centi da bi zaradili dolarske provizije. Naravno, u ovom slučaju iznos CPC-a koji plaćaju ovisi o niši u kojoj se oglašavaju. I vrlo često tražitelj završi na odredišnoj stranici s recenzijom proizvoda. Ako je ta recenzija relevantna za ono što tražitelj traži, oglašivač i podružnica rade upravo ono što Google želi. Opet, ovo će povećati ocjenu kvalitete AdWords kampanje.

Zaključak: Adsense Arbitraža nije ‘loša’ stvar zbog koje će vam biti zabranjen pristup Google Adsensu. S druge strane, izrada bezveznih web stranica, kao što su ‘Made For Adsense web stranice’, i slanje prometa s Google Adwords računa na te web stranice više se ne preporučuje. Logična misao je da Google nikada neće indeksirati te stranice i da će dopustiti oglašivaču da plati visok CPC u slučaju arbitraže. Hoće li vas to koštati vašeg Adsense računa? To je na Googleu da odluči….

Domaći sajmovi i Inozemni sajmovi

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je nova dva javna poziva u okviru Poduzetničkog impulsa iz prvog programskog područja: MINPO, http://minpo.hr/default.aspx?id=4139