HEKLANJE

Kako odabrati savršenu frizuru za mlade djevojke

TEMU APP 100 E KUPON

Vaša kći ili značajna djevojčica u vašem životu, ista ona koja je bacala zrna graška na glavu i bacala igračke u WC školjku, odrasta i, vjerovali ili ne, uskoro će sama birati frizure i branje iz svoje vlastite odjeće, da ne spominjemo izlaske, vožnju, rad i glasanje.

Zahvaljujući lakom pristupu medijima, male djevojčice danas su puno više modno osviještene nego što su to bile njihove majke, pa čak i ako vaša tinejdžerica ili predtinejdžerka nosi maskirne hlače, igra se u blatu, ima gomilu energije, jednako je važno da ona ima pravo ošišana sada kao što će biti za nekoliko godina kada postane još više modno osviještena.



Ovisno o dobi vaše djevojčice, trebali biste joj dopustiti da vam pomogne pri odabiru dužine kose koja joj odgovara. Duga kosa kod djevojčica je klasična, ali ako ima gustu ili vrlo tanku kosu, to može biti teško održavati. Također, nešto u čemu vam njezin salonski stilist može pomoći je određivanje najboljeg stila za njezin oblik lica i tip kose.

Za kratke frizure Pageboy ili Bob frizura najbolja je za gustu kosu, tanku kosu, mlađe djevojke i aktivne djevojke. Pageboy je osnovna varijacija boba i lako ga je njegovati. Slojevi se također mogu urezati u bob za izgled dodane teksture i dubine, a proizvodi za učvršćivanje mogu se primijeniti za dodavanje dodatnih raščupanih efekata i čvrstog učvršćivanja za posebne prilike.

Pageboy ili Bob sa šiškama isti je kao i gore, osim s pramenom šiške, koji prekriva kožu neposredno iznad obrva i dodaje mekoću dužim, uglatijim oblicima lica.

Za kratku kosu gotovo sve varijacije frizure za odrasle mogu se primijeniti na kosu mladih djevojaka, ali trik je u tome da budete sigurni da je vaša kći može oblikovati sama ili uz minimalnu pomoć. Za starije djevojčice možda devet i manje to ne bi trebao biti problem, ali mlađe će vjerojatno trebati malo pomoći.
Za srednje frizure, postupni sloj je jednostavan za njegu i oblikovanje.

Zahtijeva minimalnu njegu i izgleda vrlo slatko, posebno na djevojčicama s gustom kosom, budući da se vrhovi mogu podšišati unazad kako bi se smanjila količina i definirali slojevi. Malo gela, pročešljanog ujutro po kosi, pomaže da slojevi ostanu definirani, a pomada u prskanju pobrinut će se da njezina kosa ostane briljantno lijepa čak i kada visi naglavačke na šipkama.

Za duge frizure djevojke s vrlo tankom kosom zahtijevaju stalno podrezivanje kako bi izgledale uglađeno, ali većina djevojaka, uključujući one s vrlo gustom kosom, izgledaju ljupko s dugim izgledom. Trik je opet dodati slojeve na stražnjoj strani, ali ne previše, možda jedan ili dva, kako bi se smanjila količina i kosa izgledala svježe između podrezivanja.

Imajte na umu da je frizura vrlo osobna stvar i frizura za koju mislite da sjajno stoji vašoj maloj princezi može je natjerati da se sakrije u ormar. Stoga ne zaboravite uvijek slušati i pokušati zajedno pronaći pravi stil.



ZAKON O ZAŠTITI NA RADU

Hrvatska udruga poslodavaca, Regionalni ured Osijek, organizirala je savjetovanja na temu Zakona o zaštiti na radu i pratećih pravilnika. Iako