HEKLANJE

Adwords, Adsense, SEO – zajednički nazivnik, ključne riječi

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste upravo postavili web stranicu, vjerojatno ste već čuli riječi kao što su: ključne riječi, Google Adwords, Google Adsense, SEO. Adwords, Adsense, SEO imaju jednu zajedničku stvar – ključne riječi. Koliko su važne ključne riječi? Jako važno.

Google Adwords



Adwords, bilo putem Googlea, Mive ili bilo koje tražilice s plaćanjem po kliku, potrebne su vam ključne riječi. S Adwordsom stvarate oglas od tri retka – naslov od 25 riječi, s dva retka teksta oglasa od 35 riječi – a zatim stvarate svoje ključne riječi. Da biste postigli rezultate, morate smisliti različite ključne riječi koje su različite, ali relevantne za vašu ciljnu publiku. Zvuči jednostavno? Nije. Potrebno je vrijeme, strpljenje, stalno ugađanje i nada da proizvod koji prodajete nije već zasićen — velika konkurencija malo otežava početniku ostvarivanje profita.

Google Adsense

Google Adsense je program za oglašavanje koji je stvorio Google, a koji počinju istraživati i druge tražilice, poput Yahooa i MSN-a – koji vam omogućuje postavljanje ciljanih oglasa na vaše web mjesto. Ako netko klikne na oglas, zaradit ćete mali iznos novca. Ovi su oglasi vođeni ključnim riječima i relevantni su za vašu web stranicu ili web mjesto.

Zvuči jednostavno? Pa, ne baš. Postoji više od toga da samo postavite oglas na svoje web mjesto i očekujete da netko klikne na njega. Što je uključeno? Da vidimo – boja, položaj, stil, da spomenemo samo neke.

SEO

Optimizacija za tražilice – to je za mene bio dugotrajan proces – budući da još uvijek učim. SEO je vođen ključnim riječima – tražilice izvlače ključne riječi iz vaše web kopije – ne, na moje iznenađenje,
iz oznake meta ključnih riječi. Doduše, još uvijek koristim oznaku meta ključnih riječi, ali možda ću u bliskoj budućnosti polako ukloniti oznaku sa svojih web stranica…

Međutim, tražilice izvlače informacije iz meta opisa, meta naslova i sadržaja vaših web stranica. Dakle, sadržaj zaista vlada.



Budući da sadržaj dominira, svaka bi stranica trebala sadržavati koristan sadržaj i što je najvažnije, vaše najrelevantnije ključne riječi koje želite istaknuti. Drugo, najbolje je pokušati temeljiti svoje ključne riječi oko središnje teme. Ustanovio sam da kada ključne riječi skreću s glavne teme – to šalje crvenu zastavu tražilicama. Dakle, ako želite pogledati svoje ključne riječi i gustoću ključnih riječi na svojoj web-stranici ili web-stranicama – brzi pregled možete dobiti. Besplatno je
alat i vrlo koristan.

Da zaključimo, ključne riječi su jedan od glavnih sastojaka koji dovode ljude do vaše web stranice, proizvoda, usluge i/ili oglasa. …I ključne riječi temeljene na vašem kvalitetnom sadržaju pomoći će vam u pozicioniranju na vašoj web stranici.