HEKLANJE

Agencije za kreditno savjetovanje: dobro ili loše?

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje mnoga različita mišljenja financijskih stručnjaka i potrošača o korištenju agencija za kreditno savjetovanje kako bi se oslobodili duga. Neki će vam reći da je to najbolja stvar koju možete učiniti za sebe kada ste se nekontrolirano zadužili, dok će vas drugi upozoriti da se držite što dalje od agencije za kreditno savjetovanje. Kako možete donijeti odluku želite li surađivati s agencijom ili ne?

Istraživanje



Ako razmišljate o potpisivanju ugovora s agencijom za kreditno savjetovanje koja će vam pomoći u upravljanju dugom, morate istražiti. Nemojte se pridružiti prvoj tvrtki koju pronađete, a da niste usporedili njihove usluge s drugim tvrtkama ili provjerili njihovu reputaciju. Evo nekoliko pitanja koja biste trebali postaviti bilo kojoj agenciji za kreditno savjetovanje s kojom razmišljate o suradnji:

• Je li Agencija neprofitna organizacija?
• Kako se određuje mjesečna uplata?
• Koliko će svaki vjerovnik dobiti novca svaki mjesec i kojeg će datuma primiti isplatu?
• Kolike će biti vaše kamate na vaše postojeće račune nakon što se uključite u program Agencije za kreditno savjetovanje?
• Koliko novca Agencija dobije mjesečno od vaše mjesečne uplate i za što se ona koriste?
• Što se događa ako odlučite da želite otkazati?

Ovo su važna pitanja koja trebate postaviti bilo kojoj agenciji za kreditno savjetovanje prije donošenja odluke. Ako će vaša mjesečna uplata biti 300 USD, a od toga 100 USD ide Agenciji za njihove usluge – štedite li stvarno novac radeći s ovom tvrtkom? Zar ne biste mogli sami poslati tih 100 dolara jednom od svojih vjerovnika i pomoći smanjiti iznos koji dugujete? Ako je iznos minimalan, recimo 20 USD na mjesečnu otplatu od 300 USD, možda bi se isplatilo surađivati s Agencijom ako mogu smanjiti vaše kamate na vašim računima tako da veći dio isplata ide na dug, a ne na nove financijske troškove .

Mogući samopregovori

Ono što većina ljudi ne uzima u obzir je činjenica da mogu sami nazvati svakog svog vjerovnika i zatražiti da se dogovori novi aranžman plaćanja. Ako objasnite da imate poteškoća i da razmišljate o odlasku na program kreditnog savjetovanja ili stečaju, postoji mogućnost da će oni raditi s vama i smanjiti kamatnu stopu koju plaćate, minimalnu mjesečnu uplatu ili oboje! Zapravo, možda ćete moći ispregovarati bolje uvjete od agencije za kreditno savjetovanje budući da vjerovnici u osnovi imaju proces koji slijede kada rade s agencijama, a rad s pojedincem može pružiti malo više fleksibilnosti i ići u vašu korist.

Better Business Bureau

Kad tek odlučite da ste spremni raditi s određenom agencijom za kreditno savjetovanje, posljednji korak prije upisa trebao bi biti provjera reputacije tvrtke kod Better Business Bureau. Ovdje možete saznati pritužbe na tvrtku od strane potrošača poput vas i odlučiti mislite li da su poštena tvrtka dostojna vašeg poslovanja ili ne.



Nakon upisa u agenciju za kreditno savjetovanje

Vaš rad ne prestaje nakon što se upišete u agenciju za kreditno savjetovanje. Htjet ćete pregledati svoje izvode računa svakog mjeseca kako biste bili sigurni da primaju uplate od vaše agencije u vaše ime. Bilo je užasnih priča o pojedincima koji su se prijavili u agencije za kreditno savjetovanje, slali svoje uplate iz mjeseca u mjesec, a agencija nikada zapravo ne predaje isplate vašim vjerovnicima ili to čine cijelo vrijeme kasno, što rezultira zakašnjelim naknadama i eventualnim raskidom iz programa!

Sjajni izbori nakita

Postoji određeni modni stil koji žene nastoje održati, a prvenstveno se fokusiraju na korištenje komada nakita za usklađivanje moderne garderobe.

Priča o dvije podružnice…

Autorsko pravo 2006. Richard Grady Ovaj sam tjedan pokrenuo novu web stranicu i jedan me aspekt pokretanja potaknuo da napišem