HEKLANJE

Aha za normalizaciju mješovite kože

TEMU APP 100 E KUPON

Često je najveća frustracija za osobe s mješovitom kožom pravilna njega. Ako imate i suhe i masne dijelove kože na licu, njega kože može izgledati gotovo nemoguće. Međutim, postoje stvari koje možete učiniti kako biste svoju mješovitu kožu održavali zdravom i dobrom.

Kao prvo, neka područja vašeg lica mogu biti zategnuta nakon pranja. To će obično biti na dijelovima vašeg lica koji nisu uključeni u područje T-zone. Ta će područja vjerojatno također izgledati ljuskavo i dosadno te se mogu činiti gruba.



Prije svega, pobrinite se da čistite svaki dan. Koristite blago sredstvo za čišćenje cijelog lica. Koristite sredstvo za čišćenje dva puta dnevno, najbolje prije spavanja navečer i nakon ustajanja ujutro. Ovo su trenuci kada vaše lice ionako najviše treba očistiti, ali ako imate mješovitu kožu, to je imperativ.

Nabavite dobru hidratantnu kremu. Nakon što utvrdite koji su dijelovi vašeg lica suhi dijelovi, najvjerojatnije ta područja nisu u T-zoni i to je područje koje ćete tretirati. Koristite hidratantnu kremu samo na tim suhim područjima. Korištenje u masnoj T-zoni samo će pogoršati to područje.

Cilj kada imate mješovitu kožu je normalizirati je. Normalizacija je pokušaj uspostavljanja ravnoteže između masnih i suhih područja tako da sva vaša koža izgleda i osjeća se isto. Kako biste postigli ovaj podvig, trebate potražiti proizvode koji su napravljeni za takvu normalizaciju. Na primjer, oni koji sadrže alfa hidroksilne kiseline (voćne kiseline ili AHA) ili retinole bit će najbolji. Retinoli su derivati vitamina A. Takvi bi vam proizvodi trebali pomoći da dobijete normalniju i ujednačeniju kožu.

Razlog zašto su AHA kreme tako korisne za vašu kožu je taj što su katalizator za regeneraciju stanica kože. Spaljivanjem ili uklanjanjem gornjeg sloja stanica kože (ili onih previše masnih i previše suhih) izlažu zdravije stanice kože ispod njih. Vjerojatnije je da će te stanice apsorbirati hidratantna sredstva. Oni također pomažu u poboljšanju elastičnosti kože svojim svojstvima vezanja vode. To može pomoći kod osjećaja “zategnutosti” koji možete imati na suhim područjima s vašom mješovitom kožom. Jedina stvar o kojoj morate biti svjesni je da nakon što koristite AHA, morate ih nastaviti koristiti. Nakon što prestanete, vaše se stanice neće obnavljati brzinom kojom su bile s AHA i vrlo brzo će se vratiti u svoje prvobitno stanje.

Botox – što radi?

Uz svu pompu i ludilo oko ljudi koji dobivaju injekcije Botoxa za sve, od opuštene brade do spuštenih kapaka, treba