HEKLANJE

Akupunktura nasuprot zapadnjačkoj medicini

TEMU APP 100 E KUPON

Kada netko razmišlja o akupunkturi, koje su neke od slika koje obično padaju na pamet? Međutim, odmah bi vam na pamet trebala pasti slika crnog lonca za kuhanje vode s hrpom smjesa i igala. S druge strane, akupunkturna terapija ne mora smišljati tako grozne slike u glavi. Međutim, ako ste ikada razmišljali o mogućnosti da bi akupunktura mogla zamijeniti zapadnu medicinu, grdno ste se varali. S druge strane, postoje neke važne razlike između dviju temeljnih ideja medicine, au ovom ćemo se članku ideja akupunkture sukobiti u pokušaju da se natječe sa zapadnom medicinom.

Znanost protiv intuicije



Osnovna ideja iza zapadne medicine je znanje i znanost iza svakog tretmana koji možemo vidjeti. Akupunktura se, međutim, ne smatra jednim od tih tretmana. Razmotrite na trenutak sve ogromne učinke koje uzimanje jednog lijeka na recept može imati na tijelo. Mnogi zagovornici zapadne medicine i dalje govore da Sjedinjene Države imaju najbolju predodžbu o medicini u cijelom svijetu, ali je li to stvarno istina? Iako su učinci lijekova na recept toliko veliki na tijelo i um, znamo li doista sve što liječenje čini pojedincima ili postoji čitav popis nuspojava koje bi mogle poći po zlu?

S druge strane, akupunkturna medicina uglavnom se temelji i ukorijenjena je u činjenici da su mnoge tisuće i milijuni Kineza uspjeli brzo, lako i učinkovito pobijediti bolesti i poremećaje koji su iskusili. Umjesto oslanjanja na čvrste činjenice i znanost kako bi se dokazalo da ovaj pristup alternativne medicine djeluje, uvelike se oslanja na intuiciju i osjećaj kako bi cijeli proces akupunkture pustio korijenje i potvrdio se pacijentu.

Prednosti oba

Iako postoje velike prednosti i metode akupunkture i tretmana zapadne medicine, jedna stvar koju bismo trebali uzeti u obzir su nedostaci oba pristupa budući da ih vjerojatno ima manje za razmatranje. Za zapadnu medicinu, međutim, nepoželjna ideja je činjenica da se mnogi pacijenti i pojedinci naviknu na lijek koji im se daje. Njihova se tijela navikavaju na to i ostaju neosjetljivi na liječenje. Osim toga, mnogi ljudi moraju cijeli život uzimati lijekove na recept kako bi spriječili neke poremećaje, kao što je depresija.

S druge strane, korištenje akupunkturne terapije ima vrlo malo nedostataka osim činjenice da nitko nije siguran 100% vremena da će alternativna terapija djelovati. Iako isto vrijedi i za zapadnu medicinu, akupunktura bi trebala biti preciznija u svojim tretmanima.

Međutim, kada se uzme u obzir sve što je povezano sa zapadnom medicinom, za razliku od akupunkturne terapije, šanse su da će on ili ona doista vidjeti dobrobit korištenja akupunkture. Akupunktura je izvrsna alternativna terapija koju nikako ne treba odbaciti!

Sveučilišta i visoke škole



Još jedan način da potražite pomoć profesionalnog akupunkturnog terapeuta je pronaći predavanje unutar akademskog okruženja poput koledža ili sveučilišta. Baš kao što postoje liječnici koji također predaju na medicinskim školama, tako postoje i akupunkturni terapeuti koji predaju u akademskim okruženjima. Naravno, ako koledž ili sveučilište koje tražite nema nikakvih tečajeva akupunkture, velika je vjerojatnost da u školi neće biti nikoga tko bi imao takve resurse na raspolaganju. S druge strane, ako postoji kolegij s oznakom “Alternativna terapija”, tada postoji vrlo dobra šansa da je profesor na tom kolegiju ili sam akupunkturni terapeut ili da vas može lako spojiti sa stručnjakom za akupunkturu.

Poslovanje terapeuta za masažu

Jedna vrsta poslovanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju akupunkturnog terapeuta su organizacije i poduzeća za masažnu terapiju. Glavni razlog zašto je to tako je taj što mnoge tvrtke koje se bave masažnom terapijom zapravo koriste akupunkturnu terapiju zajedno s masažama koje se rade. Zapravo, terapija masažom je izvrsna nadopuna terapiji akupunkturom, tako da bi u zgradi mogao biti stručnjak za akupunkturu.



Sve u svemu, ovo su sjajni načini da pronađete akupunkturnog terapeuta. Ako nikada niste imali priliku upoznati ovakvog terapeuta, velika je vjerojatnost da već ne znate gdje ga pronaći. Ali ako ovdje koristite jedan od ovih izvora, velike su šanse da je akupunkturist odmah iza ugla!

Biti “otvoren za posao”

Jako se divim vlasnicima malih tvrtki. Volim njihov poduzetnički duh, pionirski stav, ustrajnost i snagu. Imam dovoljno sreće da svakodnevno