HEKLANJE

American Express – jedinstvena vrsta kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

American Express ili AMEX jedno je od najprepoznatljivijih imena u financijskom svijetu. Ono što mnoge kupce koji u novčaniku imaju MasterCard ili Visa kreditne kartice zanima jest koja je razlika između ove dvije tvrtke i American Expressa. Pa razlika je vrlo jednostavna.

MasterCard i Visa su jednostavni načini plaćanja. Dopuštaju lokacijama prihvaćanje plaćanja putem njihovog sustava. Međutim, oni ne izdaju vlastite kreditne kartice. Za to se oslanjaju na svoje partnerstvo s tisućama banaka širom svijeta koje će izdati kreditne kartice, osigurati potrebne kredite, naplatiti kamate klijentima i dati im nagrade. Ništa od računa vaše kreditne kartice ne ide na Visa ili MasterCard. Sve ide banci koja je dala karticu. Ova banka također postavlja vašu kamatnu stopu, daje vam nagrade, nudi vam prijenos stanja od nula posto, i tako funkcionira.



Visa i MasterCard zarađuju naplaćujući trgovcu naknadu za korištenje njihovog sustava plaćanja, a ponekad i naplaćujući vašu banku za izdavanje kartice. Međutim, ništa od toga ne utječe izravno na vas.

American Express je vrlo drugačiji aranžman. Ne samo da imaju vlastiti sustav plaćanja, već svoje kartice izdaju izravno korisnicima. Dakle, oni vode cijelu emisiju. Ako na kartici piše American Express, odmah znate tko ju je izdao, koji sustav plaćanja koristi i sve ostalo o kartici.

Dok su Visa i MasterCard vjerojatno daleko rasprostranjeniji načini plaćanja u svijetu, American Express ubrzano širi svoju mrežu. I Visa i MasterCard prihvaćaju se na više od dvadeset milijuna lokacija diljem svijeta, a rasprostranjene su u više od stotinu i pedeset zemalja. To ih čini doista globalnim načinima plaćanja. American Expressu još uvijek nedostaje ovaj stupanj zasićenosti. Postoje mjesta u svijetu gdje su Visa i MasterCard široko prihvaćene, ali American Express je teže koristiti.

Međutim, American Express ima svoje prednosti, posebno za kupce u Europi i Sjevernoj Americi. U ovim zemljama kartica je široko prihvaćena. Tvrtka nudi i vrlo atraktivne kreditne kartice. Imaju dobre stope, dobre sheme nagrađivanja i dobru korisničku uslugu. Ako želite karticu koja će vam zajamčeno pružiti visok standard usluge, a koja još uvijek nosi malo dodatne ekskluzivnosti sada kada su Visa i MasterCard toliko rasprostranjeni, onda je American Express ili AMEX dobar siguran izbor.

Kako zračiti nokte?

Sve žene uživaju u lijepim noktima. U svakom slučaju, odlazak u salon može biti malo skuplji. Ako sami naučite crtati