HEKLANJE

Anketa: Uštedjeti novac lakše je reći nego učiniti

TEMU APP 100 E KUPON

Ako vam je teško uštedjeti, niste sami. Prema nedavnom istraživanju, mnogi Amerikanci razmišljaju o štednji za budućnost, no malo ih to doista i čini. Istraživanje Braun Researcha i Bank of America otkriva portret kako stanovnici velikih metropolitanskih gradova gledaju na novac i važnost štednje. Neki od nalaza:

Strojevi za kreditne kartice danas dolaze u različitim vrstama i cijenama. Vrsta posla na koji se trgovac usuđuje određuje vrstu stroja za kreditne kartice koji će on ili ona koristiti.



Ako bi se transakcija trebala upisati u stroj da bi se potvrdila, bio bi potreban stroj bez pisača. S druge strane, maloprodajna tvrtka zahtijevala bi uređaj za kreditne kartice s pisačem.

Strojevi bez pisača obično se koriste u poduzećima koja za kupnju koriste poštu ili telefon. U ovoj vrsti poslovanja nije potreban račun prilikom kupnje.

Za mobilno poduzeće, stroj bez pisača također bi se mogao pokazati korisnim. U ovom sustavu broj kreditne kartice poziva se na određenu lokaciju. Tamo će druga osoba utipkati broj u stroj. Primjeri ovih poslova su bravari, vodoinstalateri, uređenje okoliša, dostava na kućnu adresu i drugi poslovi. To su poduzeća koja nemaju dovoljno prodaje da potroše na visoku cijenu bežičnih strojeva. Stroj bez pisača i dalje bi bio učinkovit dok bi zadržao sposobnost rada na transakciji na istoj lokaciji iu vrijeme prodaje.

Bežični uređaji za kreditne kartice bit će vrlo korisni za mobilne tvrtke. Ipak, to bi zahtijevalo visoke troškove održavanja i dostupnost mobilnog signala.

Poduzeće koje koristi kreditne kartice koje treba tipkati i provlačiti treba imati dva računa kojima upravlja isti stroj. Ovo je isplativ način upravljanja poslovanjem ako je broj utipkanih i provučenih kartičnih računa približno isti u količini.

Ako tvrtka posluje s različitim računima, stroj kompatibilan s višestrukim računima bio bi vrlo produktivan. Primjeri ovih poslova su stiliziranje kose, masaža i slično.

Ako tvrtka prihvaća samo Visa karticu i Master karticu, može koristiti puno jeftiniji stroj za kreditne kartice koji može prihvatiti samo te vrste kartica.



Najbolji način da odredite koji uređaj za kreditne kartice koristiti je anketiranje potencijalnih kupaca. Anketa bi trebala dati vrstu kreditne kartice koju koriste za određeni proizvod ili uslugu.

Na primjer, ako osoba planira otvoriti tvrtku za iznajmljivanje automobila, vlasnik bi trebao pregledati područje za ljude koji obično iznajmljuju automobile. Zatim, on ili ona bi trebali pitati koju vrstu kreditne kartice ti potencijalni kupci koriste. Ako je potrebno provući uobičajenu karticu, vlasnik bi trebao kupiti uređaj za te kartice.

Prilagodbom potrošačevoj upotrebi kreditne kartice, tvrtka bi mogla zadovoljiti veći broj kupaca.