HEKLANJE

Aukcije: Prodajna rješenja s marketinškim potencijalom

TEMU APP 100 E KUPON

Procijenili ste svoje zalihe i otkrili da imate više određene linije proizvoda nego što mislite da možete prodati. Nakon daljnje procjene otkrivate da imate liniju proizvoda koje ćete ukinuti.

Ovo je trenutak odluke. Trenutak kada odlučujete kako se riješiti predmeta za koje smatrate da ih ne možete razumno prodati u svojoj normalnoj online trgovini.



Zasigurno možete ponuditi robu uz uštedu postojećim kupcima, no možda postoji veća marketinška vrijednost u stavljanju artikala na prodaju na mrežno aukcijsko mjesto.

Mnogi će potrošači na mreži koristiti aukcijsko mjesto za traženje povoljnih ponuda. Probijat će se kroz stranicu za stranicom sličnih predmeta u potrazi za nečim što se povezuje s njihovim džeparcem. Mnogo puta se koristi mrežno aukcijsko mjesto jer ima najveći potencijal za smještaj najvećeg broja predmeta koje potrošač može tražiti.

Kada počnete stavljati artikle u online aukcijski imenik, prislanjate se na uglavnom zanemaren i pogrešno shvaćen marketinški alat za vaše postojeće poslovanje.

Ako svoje artikle na svojoj stranici prodajete postojećim kupcima po sniženoj cijeni, vjerojatno ćete imati neke zadovoljne ‘postojeće’ kupce. Međutim, ako uzmete te iste artikle i učinite ih dostupnima po povoljnoj cijeni na internetskoj aukcijskoj stranici, oni zainteresirani za proizvod imaju mogućnost kliknuti do vaše internetske trgovine i pogledati druge proizvode koje imate na raspolaganju.

Možete završiti s više prihoda nego što ste mislili da možete dobiti od proizvoda ili biste mogli završiti s manje, ali prilično su velike šanse da ćete prodati artikl i možda pronaći nove kupce koji posjećuju vašu internetsku trgovinu.

Neki mrežni poduzetnici mogu čak pružiti poveznicu na svoje aukcijske artikle kako bi njihovi trenutni kupci mogli iskoristiti potencijalnu povoljnu ponudu – ili uputiti nekoga drugoga na vezu.

Mnogi bi mogli smatrati da mrežne aukcijske stranice štete maloprodajnim trgovinama na mreži, no pametan mrežni poduzetnik može pretvoriti ono što se može činiti kao potencijalni problem u prodajno rješenje I marketinški alat.



Kao i sa svakom drugom uslugom, postojat će naknade ili provizije povezane s prodajom bilo koje stavke putem aukcijske stranice, ali kada uzmete u obzir broj pojedinaca koji bi mogli biti privučeni vašoj stranici zbog vaših aukcijskih stavki, to može biti mala cijena za platiti za marketinški potencijal koji može pružiti.

Adsense dobar ili loš?

Često sam razmišljao o ovom pitanju? Evo mojih osnovnih misli o složenoj temi. Većina web stranica koje posjećujem ima pokrenut