HEKLANJE

Aukcije

TEMU APP 100 E KUPON

Pravila aukcije
Bilo online ili offline, aukcije su prilično popularne i bile su glavna atrakcija za poslovne ljude, kao i za obične ljude, a postojale su koliko se može pratiti unatrag u povijesti. Aukcije postoje otkako je svijeta i vijeka i jednostavno su se nastavile razvijati zajedno sa svojim društvom. U slučaju da ste novi u aukciji ili ako želite proletjeti kroz osnovna pravila, evo osnovnih koraka koji se mogu vidjeti na običnoj aukciji.

1) Osoba X želi prodati objekt.
Postoji objekt koji želite prodati, ali ne znate koliko bi mogao koštati; u tom slučaju, možda je bolje da se pokaže svima. (Također je vrlo moguće da znate vrijednost objekta, ali jednostavno želite postići najveću moguću cijenu.)



2) Osoba X donosi predmet aukcionaru
Nakon postavljanja osnovne cijene za vaš predmet, on se daje dražbovniku. Ovaj takozvani dražbovatelj može biti stvarna osoba ili web stranica koja djeluje kao virtualni posrednik.

3) Aukcija se otvara; rat bjesni
Dražba se prikazuje javnosti (što se ne odnosi na tihu dražbu) ljudi zatim licitiraju za predmet; ako osoba A uloži 5 dolara, onda bilo koja druga osoba koja želi dobiti predmet mora ponuditi 5 dolara plus povećanje.

4) Aukcija završava
Dražba će završiti pod najmanje tri okolnosti: ako dražbovatelj trenutnu ponudu smatra toliko impresivnom da zatvori dražbu, ako je vrijeme dodijeljeno za predmet isteklo i konačno, ako je jedna osoba ponudila, a nijedna druga osoba nije odlučila nadmašiti je.

Offline nasuprot mreži
Kad je došlo digitalno doba, donijelo je sa sobom neke vrlo važne web stranice slične aukcijama koje su specijalizirane za predstavljanje i prodaju predmeta točno kao na izvanmrežnim aukcijama. Očigledno, izvanmrežne dražbe završavaju puno brže od mrežnih, budući da kasnije zapravo mogu trajati danima s ponudama koje lete lijevo-desno. Također, obično je lakše kretati se i dobiti informacije o predmetima koji su na dražbi na lijepo organiziranoj web stranici. Izvanmrežne aukcije postižu prednost kada je vrijeme za finalizaciju transakcije razmjenom dobara i novca. Na internetskoj aukciji morate imati povjerenja u prodavatelja da će vam stvarno poslati predmet jer će on obično pričekati da primi novac prije nego što vam pošalje predmet; takav se problem ne pojavljuje u izvanmrežnim dražbama

Tehnike
Biti strpljiv
Strpljivost je ključna strategija u obje vrste dražbi, ali je vjerojatno izraženija u izvanmrežnim dražbama, jer su svi došli s određenim iznosom novca. Vrlo je moguće da će neiskusni kupci rado sudjelovati u ratovima ponuda; čekanje je zapravo sasvim dobra opcija, ako ste strpljivi, možda ćete vidjeti jasniju sliku.
Snajpersko djelovanje
Snajpersko djelovanje je legitimna i prilično popularna tehnika koja se koristi na internetskim aukcijama. Budući da su internetske aukcije tempirane, željni će kupac stalno paziti na predmet. Ako ponudite iznos novca sat vremena prije nego što završi, željni kupac će to svakako primijetiti i ponuditi više. Snajpersko djelovanje sastoji se od licitiranja što bliže kraju; iako je vrlo frustrirajuća, ova vam tehnika omogućuje da ponudite više od drugih kupaca i blokira ih da vas nadmaše jer do trenutka kada se primijeti viša ponuda, dražba će završiti. Očito, ako ste nadmašeni, tada ste naučili rizike snajperskog djelovanja.