HEKLANJE

4 stvari koje bi svi trebali znati o promotivnim proizvodima

TEMU APP 100 E KUPON

Jedinstvena moć promotivnih proizvoda je mogućnost postavljanja ciljanih marketinških poruka pred ljude tijekom njihovog svakodnevnog života na način koji proizvodi manje otpada od tradicionalnih marketinških metoda, ali ostavlja poruke u središtu pozornosti potencijalnih kupaca.

Široka definicija promotivnog artikla je sljedeća: svaki koristan artikl koji sadrži robnu marku (poput logotipa, marketinške poruke ili podataka za kontakt). Značenja riječi ‘korisno’ i ‘brendiranje’ rastegnuta su i proširena tijekom godina, ali ideja ostaje relativno jednostavna.



Na primjer, Google obično daje tehnološke artikle koji nisu nužno izravno povezani s njihovim poslovanjem. Neki primjeri uključuju: mini hladnjak, lava svjetiljku ili digitalni okvir za slike. Ovi artikli manje su namijenjeni stvaranju izravnog odgovora, a više za provođenje svog brenda kao šik, retro-cool organizacije.

Postoje četiri atributa koje vaši promotivni proizvodi moraju posjedovati kako bi bili uspješni:

Vaši promotivni darovi moraju imati četiri specifična atributa da bi bili uspješni:

1. Moraju sadržavati učinkovitu marketinšku poruku:
Poziv na akciju jedan je od najzanemarenijih atributa promotivnog proizvoda.

2. Publika mora biti pažljivo odabrana za ciljanje i kvalifikaciju:
Poduzeća si jednostavno ne mogu priuštiti oglašavanje svima. Cilj je da vaši promotivni darovi dođu u ruke pouzdanih i istaknutih osoba iz industrije.

3. Promotivni artikli moraju biti prikladni za publiku:
Najbolji scenarij neusklađenog proizvoda je izostanak odgovora, a najgori je negativan PR! Zamislite da pošaljete košaricu s kobasicama i sirom grupi vegana…

4. Vrijeme je sve:
Čak i ako su vaš proizvod, poruka i odabir publike savršeni, sve se raspada u neprikladnom trenutku. Jedina razlika između starog sata i klade je mjerenje vremena!



Partnerstvo s osobom ili tvrtkom koja ima iskustva u svijetu promotivnih proizvoda izvrstan je prečac za osiguravanje ispunjenja ova četiri cilja. Iskustvo je ključ za izradu pravovremenog, ciljanog, prikladnog i učinkovitog promotivnog dara.

Članci s hipervezama!

Pisanje članaka izvrstan je način da izgradite svoju reputaciju kao stručnjaka u svom području. To je također dobar način za