HEKLANJE

Viber: Kako blokirati nekoga, a da vas on ne skuži

TEMU APP 100 E KUPON

Blokiranje je osjetljivo pitanje. Ako je ovo vaš poznanik s kojim se morate suočiti licem u lice, vjerojatno ih ne želite uvrijediti. Pročitajte u nastavku i naučite kako ga blokirati, a da to ne znate
Što se događa kada blokirate osobu na Viberu
Prije nego što nastavite i blokirate nekoga na Viberu, dobro je znati što će se točno dogoditi.
Vjerojatno vam ne smeta blokiranje nepoznatog broja jer ne poznajete osobu koja stoji iza njega. Što je s ljudima koje poznaješ?
Što se tiče osoba s vašeg popisa kontakata, pobrinite se da ih ne obavijeste da ste ih izuzeli.
Evo što se događa s onima koje isključujete:
Više vas ne mogu kontaktirati ni na koji način, ni SMS porukom ni pozivom.
Oni više ne mogu vidjeti jeste li prijavljeni ili niste.
Sve promjene profila koje napravite bit će im nevidljive.
Osoba koju ste blokirali ne može vas dodati ni u jedan grupni chat na Viberu.
Međutim, ako ste već dio istog grupnog chata, oni će vidjeti sve poruke koje napišete.
Iako blokirani kontakti neće biti obaviješteni, oni će primijetiti da ste ih blokirali ako vas pokušaju nazvati ili poslati SMS. Ako imate sreće, mogu pretpostaviti da ste privremeno nedostupni. Međutim, njihove poruke nikada neće biti označene kao “isporučene” ili “prikazane”. S vremenom će vjerojatno zaključiti da ste blokirali ili prestali koristiti aplikaciju.
Nažalost, postoji nekoliko jednostavnih načina na koje mogu provjeriti je li vaš Viber još uvijek aktivan – na primjer, mogu poslati poruku s novog broja. Ne možete u potpunosti sakriti ili poreći da ste nekoga izuzeli.
Kako blokirati nepoznati broj u Viberu
Pogledajmo što se događa kad vam osoba pošalje poruke s nepoznatog broja. Bit ćete obaviješteni o poruci na vrhu zaslona s izrazom “Pošiljatelj nije na vašem popisu kontakata”.
Upozorenje će vam pružiti sljedeće mogućnosti:
Dodaj u kontakte
Blokirajte i prijavite neželjenu poštu – Ovo je sjajan način da se riješite botova. Na temelju izvješća o neželjenoj pošti, Viber može blokirati ovaj broj.
Blokiraj – ako primite neželjenu poruku, jednostavno možete blokirati račun s kojeg je poslana.
Kako blokirati postojeći kontakt u Viberu.
Postoji nekoliko načina kako blokirati kontakt na Viberu. To možete učiniti izravno iz prozora za chat ili upotrijebiti popis blokiranih.
Kako koristiti popis izuzeća
Popis blokiranih značajka je u Viberu koja na jednom mjestu okuplja sve blokirane kontakte. Uvijek možete dodati još ljudi na popis ili ih deblokirati ako se predomislite. Evo kako to učiniti:
Otvorite aplikaciju Viber.
Dodirnite Više na dnu zaslona da biste pristupili opcijama.
Odaberite Postavke.
Zatim kliknite Privatnost.
Odaberite popis Blokiraj.
U gornjem desnom kutu vidjet ćete ikonu + (Dodaj).
Kad ga pritisnete, otvorit će se prozor za odabir i možete odabrati koji ćete kontakt blokirati.
To možete učiniti i ručno unošenjem njihovog imena ili telefonskog broja. Ako to radite brojevima, ne zaboravite međunarodni pozivni broj.

 



Blokiranje na Viberu

Viber je popularna aplikacija za razmjenu poruka i pozive putem interneta. S milijunima korisnika diljem svijeta, Viber pruža jednostavno i brzo komuniciranje s obitelji, prijateljima i kolegama. Međutim, ponekad se može dogoditi da želite blokirati određeni kontakt na Viberu iz raznih razloga. U ovom članku saznajte kako blokirati kontakt na Viberu, što se događa kad blokirate kontakt, prednosti blokiranja i kako deblokirati kontakt.

Što je Viber?

Viber je besplatna aplikacija za razmjenu poruka i pozive dostupna na različitim platformama kao što su Android, iOS i Windows. Omogućuje vam slanje tekstualnih poruka, medijskih datoteka, vođenje audio i video razgovora te dijeljenje raznih sadržaja s drugim korisnicima Vibera. Aplikacija koristi internet vezu, bilo Wi-Fi ili mobilnu mrežu, kako bi omogućila komunikaciju.

Blokiranje na Viberu

Blokiranje kontakta na Viberu je jednostavan način da ograničite komunikaciju s određenom osobom. Kad blokirate kontakt, ta osoba neće moći slati poruke, pozivati vas niti vidjeti vaš status ili bilo koji drugi ažurirani sadržaj na vašem profilu.

Kako blokirati kontakt na Viberu

Postupak blokiranja kontakta na Viberu je jednostavan:

  1. Otvorite Viber aplikaciju na svom uređaju.
  2. Idite na listu kontakata ili otvorite razgovor s osobom koju želite blokirati.
  3. Dodirnite ikonu za postavke u gornjem desnom kutu razgovora.
  4. Iz padajućeg izbornika odaberite “Blokiraj”.

Nakon što izvršite ove korake, kontakt će biti blokiran i više neće moći komunicirati s vama putem Vibera.

Što se događa kad blokirate kontakt

Kada blokirate kontakt na Viberu, evo što se događa:

  • Kontakt neće moći slati poruke ili pozivati vas.
  • Neće vidjeti vaš status, sliku profila ili bilo koji drugi ažurirani sadržaj.
  • Njegove poruke neće biti dostavljene vama niti će vidjeti potvrdu o dostavi.
  • Ako imate zajedničke grupe, kontakt neće vidjeti vaše poruke ni ažuriranja u toj grupi.

Prednosti blokiranja na Viberu

Blokiranje kontakta na Viberu donosi nekoliko prednosti koje vam omogućuju sigurniju i ugodniju komunikaciju.



Zaštita od neželjenih poruka i poziva

Ako dobivate neželjene poruke ili pozive od određene osobe, blokiranje je učinkovit način da ih zaustavite. Blokiranjem kontakta sprječavate primanje poruka i poziva od te osobe, čime se smanjuje ometanje i neugodnost.

Održavanje privatnosti

Blokiranjem kontakta na Viberu osiguravate svoju privatnost. Kontakt koji ste blokirali neće moći vidjeti vaše ažurirane informacije niti pratiti vašu aktivnost na Vibera. To je posebno korisno ako želite ograničiti pristup određenim informacijama ili zadržati svoj profil privatnim.

Smanjenje ometanja i stresa

Primanje neželjenih poruka ili poziva može biti izuzetno ometajuće i stresno. Blokiranje kontakta na Viberu omogućuje vam smanjenje tog ometanja i stresa, čime poboljšavate svoje iskustvo korištenja aplikacije.



Kako deblokirati kontakt na Viberu

Ako ste promijenili mišljenje ili želite ponovno uspostaviti komunikaciju s nekim kontaktom kojeg ste prethodno blokirali, možete ga jednostavno deblokirati.

  1. Otvorite Viber aplikaciju na svom uređaju.
  2. Idite na listu blokiranih kontakata ili otvorite razgovor s blokiranim kontaktom.
  3. Dodirnite ikonu za postavke u gornjem desnom kutu razgovora.
  4. Iz padajućeg izbornika odaberite “Deblokiraj”.

Nakon što izvršite ove korake, kontakt će biti deblokiran i moći ćete ponovno komunicirati s njim na Viberu.

Alternativne metode kontrole neželjenih kontakata

Osim blokiranja kontakata, Viber pruža i druge metode kontrole neželjenih kontakata i sadržaja.



Postavljanje postavki privatnosti

Viber vam omogućuje postavljanje različitih postavki privatnosti kako biste kontrolirali tko može vidjeti vaše informacije i kontaktirati vas. Možete odabrati tko može vidjeti vašu sliku profila, status, informacije o vidljivosti i još mnogo toga. Podešavanje ovih postavki pomaže vam u održavanju privatnosti i sprječavanju neželjenih kontakata.

Prijavljivanje neprimjerenog sadržaja

Ako se susretnete s neprimjerenim sadržajem na Viberu, možete ga prijaviti. Viber ima mehanizam za prijavu neprimjerenog sadržaja, a njihov tim će ga pregledati i poduzeti odgovarajuće korake. Prijavljivanje neprimjerenog sadržaja pomaže u održavanju sigurnog i ugodnog okruženja za sve korisnike.

Savjeti za sigurnu komunikaciju na Viberu

Pri korištenju Viber aplikacije, važno je obratiti pažnju na sigurnosne mjere kako biste se zaštitili i osigurali sigurnu komunikaciju s drugim korisnicima.

Provjerite autentičnost kontakata

Prije nego što prihvatite ili dodate nekoga kao kontakt na Viberu, provjerite njegovu autentičnost. Budite oprezni s nepoznatim kontaktima i uvijek provjerite jesu li istiniti prije nego što dijelite osobne informacije ili započnete komunikaciju.

Budite oprezni s osobnim podacima

Kada komunicirate s drugim korisnicima Vibera, budite oprezni s osobnim podacima. Nemojte dijeliti osjetljive informacije s nepoznatim kontaktima i budite svjesni potencijalnih rizika pri dijeljenju osobnih podataka putem aplikacije.

Redovito ažurirajte aplikaciju

Redovito provjeravajte ima li ažuriranja za Viber aplikaciju i instalirajte ih. Ažuriranja često sadrže sigurnosne ispravke i poboljšanja koja pomažu u održavanju sigurnog okruženja za komunikaciju.

Blokiranje kontakata na Viberu je korisna funkcija koja vam omogućuje kontrolu nad svojim komunikacijskim iskustvom. To vam pomaže zaštiti se od neželjenih poruka i poziva, održavati privatnost i smanjiti ometanje. Ako želite blokirati ili deblokirati kontakt na Viberu, slijedite jednostavne korake koje smo naveli. Uz to, uvijek budite svjesni svoje sigurnosti i slijedite savjete za sigurnu komunikaciju na Viberu.

Često postavljana pitanja (FAQ)

  1. Kako mogu znati jesam li blokiran na Viberu? Da biste saznali jeste li blokirani na Viberu, provjerite jesu li poruke i pozivi koje šaljete tom kontaktu oznake “dostavljeno” ili “pročitano”. Ako primijetite da poruke ne dolaze do kontaktu, postoji mogućnost da ste blokirani.
  2. Mogu li vidjeti poruke i pozive koje sam primio od blokiranog kontakta? Ne, kad blokirate kontakt na Viberu, nećete moći vidjeti njihove poruke ni propuštene pozive. Sve poruke i pozivi od blokiranog kontakta neće biti dostavljeni vama i neće biti vidljivi na vašem uređaju.
  3. Jesu li moje blokade vidljive drugim korisnicima Vibera? Ne, vaše blokade nisu vidljive drugim korisnicima Vibera. Samo vi znate koje kontakte blokirate na svojoj listi i drugi korisnici neće vidjeti tko je blokiran na vašem profilu.
  4. Koliko kontakata mogu blokirati na Viberu? Viber ne postavlja ograničenje na broj kontakata koje možete blokirati. Možete blokirati koliko god kontakata želite, ovisno o svojim potrebama i željama.
  5. Mogu li blokirati nekoga bez da ga prije dodam u kontakte? Da, možete blokirati kontakt na Viberu čak i ako ga niste prethodno dodali u svoje kontakte. Dovoljno je otvoriti razgovor s tom osobom ili koristiti opciju “Traži na Viberu” kako biste pronašli i blokirali kontakt.

Svijetle ideje o koži

Ljudi možda žele “zdravu preplanulost”, ali izlaganje ultraljubičastom svjetlu oštećuje genetski materijal stanica kože i može pridonijeti nastanku raka kože,

Sustav popravka kredita

Sustav za popravak kredita ima dostupne alate koji pomažu mnogim dužnicima da pronađu olakšanje. Sustav popravljanja kreditne sposobnosti korak je