HEKLANJE

Uspostavljanje kredita sa studentskom kreditnom karticom

TEMU APP 100 E KUPON

Jedan od najboljih načina za utvrđivanje kreditnog izvješća je nabava studentske kreditne kartice. Međutim, postoji nekoliko stvari kojih biste trebali biti svjesni ako se odlučite na ovo. Jedan od njih je činjenica da će vaše kreditno izvješće čuvati i održavati kreditni uredi. Dakle, kad god kreditne tvrtke žele potražiti vašu kreditnu povijest, kontaktirat će ove urede za to. Informacije o vašim obrascima plaćanja i nepodmirenim plaćanjima za vašu studentsku kreditnu karticu, dobre i loše, bit će zabilježene ovdje.

U biti, nitko ne može zakonski promijeniti sadržaj tog izvješća i sve ostaje tamo i do desetljeća. Stoga je važno održavati zdravo kreditno izvješće izvršavanjem plaćanja na vrijeme, počevši od vaše studentske kreditne kartice. Dobro kreditno izvješće ima veliki utjecaj na zajmove i buduće zahtjeve za druge oblike kreditnih usluga, uključujući druge kreditne kartice. Na primjer, kartice s niskim APR-om svima su omiljene, ali obično su rezervirane samo za one s dobrom ili izvrsnom kreditnom poviješću.



Kako biste stekli izvrsnu kreditnu povijest, najbolje je platiti svoja mjesečna nepodmirena dugovanja prije nego dospijevaju. To može biti teže postići ako ste student jer nemate stalan prihod i stoga trebate planirati svoje izdatke u skladu s tim. Koristite svoju kreditnu karticu samo kada vam je stvarno potrebna i postavite podsjetnike za plaćanje u svom osobnom kalendaru svaki mjesec.

Neki studenti prakticiraju surfanje kreditnom karticom korištenjem studentske kreditne kartice s 0% godišnje kamatne stope, maksimiziranjem kreditnog limita i dobivanjem nove kartice za svoje nadolazeće troškove. Ovo čini ogromnu štetu vašem kreditnom izvješću jer zapravo živite od dugova čak i prije nego što uspijete zaraditi svoju prvu plaću. Štoviše, kada istekne razdoblje od 0% APR-a, vaše će kamatne stope eskalirati, a vaš će dug brzo rasti. U ovoj će točki vaše kreditno izvješće biti ukaljano, ostavljajući vas s hrpom duga koji se mučite otplatiti i visokim kamatama za buduće kreditne zahtjeve. Vaša jedina opcija sada bi bila usvojiti strategiju popravka kredita, što će najvjerojatnije biti bolno za vaš smiješan način života.