HEKLANJE

Automatizacija vašeg poslovanja pomoću CRM-a

TEMU APP 100 E KUPON

Upravljanje odnosima s klijentima (CRM) ključno je za svako poduzeće koje ima kupce. Postoji niz izvrsnih softverskih aplikacija, poput softvera GoldMine® i softvera ACT!®, posvećenih pojednostavljenju ovog kompliciranog zadatka. Ali gdje god je potrebna ljudska intervencija u bilo kojem softverskom programu, greške se mogu uvući. To može biti posebno zabrinjavajuće ako je ovisnost o ljudskom odgovoru ključna za ishod. Rješenje ovog problema? Automatizacija!

Automatizirani procesi putem CRM-a omogućuju potpunu automatizaciju unaprijed definiranih poslovnih pravila. Možete ih nadzirati i odrediti njihovu točnost kada generiraju automatizirane radnje i obavijesti svaki put kada se pravilo pogodi.



Ako se na novog potencijalnog klijenta ne uspije djelovati nekoliko dana, može se automatski ponovno dodijeliti putem unaprijed postavljenog pravila. Ili, ako potencijalni klijent ostane statičan u procesu prodaje u vremenskom razdoblju koje se smatra predugim, voditelju prodaje može se poslati e-poruka s upozorenjem na situaciju. U marketinškoj kampanji mogu se postaviti pravila da se sve zaustavi u unaprijed određeno vrijeme ili kada se ostvare očekivani rezultati. Sve se to može dogoditi automatski uz malo prethodnog planiranja.

Upravljanje kontaktima može postati vrlo komplicirano, zbog čega koristimo bazu podataka i sofisticirani CRM softver kao što je GoldMine®. Ljudsko pamćenje može biti nevjerojatno, ali prečesto, osobito u kritičnim trenucima, nije. Pretpostavimo da važnom kupcu ističe ugovor. Biste li to radije prepustili zaposleniku s “dobrim pamćenjem” i nadali se da će se sjetiti na vrijeme? Ili biste radije postavili pravilo koje korisniku šalje niz e-poruka s podsjetnicima u dovoljno vremena kako bi mogao obnoviti?

Razmotrite i situaciju u kojoj se od članova vašeg prodajnog tima očekuje da pošalju poruku e-pošte “dobrodošlice” svakom novom potencijalnom klijentu koji se unese u bazu podataka. Ovo bi trebao biti automatski odgovor, ali ljudi su ljudi, mogu biti zauzeti i mogu zaboraviti. Softver kao što je GoldMine® nikada neće zaboraviti ako se pravilno postavi. Ugrađeni automatski odgovor može se pokrenuti čim se unesu pojedinosti o novom potencijalnom klijentu, a poruka e-pošte “dobrodošlice” poslat će se do potencijalnog klijenta bez potrebe da je itko zapamti. To je moć automatizacije.

Ne može se sav softver za upravljanje odnosima s kupcima unaprijed postaviti s poslovnim pravilima. Koliko god softver ACT!® bio dobar u smislu upravljanja kontaktima, on ne dopušta mogućnost pokretanja zadataka na potpuno automatiziran način. Softver GoldMine®, s druge strane, dopušta ovu razinu automatizacije. Pretpostavimo da kupac koji je već u bazi podataka izvrši kupnju, GoldMine® će, ako je prethodno pravilno postavljen, odmah poslati e-poruku “hvala” bez da itko treba išta učiniti.

Snaga ugrađenog automatskog odgovora u dobroj CRM aplikaciji ne bi se trebala minimizirati. Više ne morate brinuti o kupcima koje niste kontaktirali neko vrijeme. Postavite prave automatizirane procese i nakon unaprijed određenog broja dana bez kontakta, dobit će poruku od vas, a da vi ne morate ništa učiniti. To je snaga CRM automatizacije.