HEKLANJE

Osnove ljepote i korisni savjeti za terapiju lica

TEMU APP 100 E KUPON

Upoznajte svoj tip kože
Prije svega važno je znati kakav ste tip kože kako biste mogli odabrati proizvode za njegu koji vam odgovaraju. Imate li normalnu kožu, suhu kožu, dehidriranu kožu, masnu kožu, zrelu kožu ili osjetljivu kožu?

Suha ili vrlo suha koža
Proizvodi s visokim udjelom vrhnja i ulja su korisni. Izbjegavajte korištenje proizvoda na bazi sapuna i deterdženta na licu i vratu jer mogu isušiti. Maske za lice na bazi ulja umiruju i hidratiziraju suhu kožu.



Dehidrirana koža
Pijte puno vode kako biste ostali hidrirani, ciljajte na 2 litre dnevno.

Masna koža
Mlijeka ili losioni za čišćenje i hidrataciju imaju veći sadržaj vode i lakšu konzistenciju te je manja vjerojatnost da će izazvati začepljenje. Pazite da ne napravite prekomjerni piling kože jer to može potaknuti povećanu proizvodnju masnoće.

Mješovita koža
Tretirajte različita područja lica proizvodima specifičnim za njihove potrebe. Na primjer, lagana formulacija u masnijem području T zone i bogatiji kremasti proizvodi u suhim područjima. Koži će dobro doći hidratantna maska na obrazima i maska za dubinsko čišćenje na čelu, nosu i bradi.

Njega zrele kože
Kao i kod suhe kože, odaberite bogatije kremaste proizvode na bazi ulja. Koža može biti tanka ili imati popucale kapilare pa je uvijek treba tretirati s velikom pažnjom i vrlo malim pritiskom. Proizvodi za učvršćivanje i sprječavanje starenja vrlo su korisni, kao i specifični proizvodi za njegu vrata i očiju.

Savjeti za osjetljivu kožu
Ne samo da je veća vjerojatnost da će osjetljiva koža reagirati na sastojke proizvoda, nego se i štetni učinci sunca mogu lakše osjetiti. Preporučljivo je koristiti SPF 50. Nježni piling proizvod koji ne sadrži granule nježniji je za kožu od pilinga za piling.

Sada kada smo pogledali različite tipove kože, kakvi proizvodi za terapiju lica postoje i što oni mogu učiniti za vašu kožu?

Sredstvo za čišćenje lica
Oni uklanjaju šminku ostavljajući kožu čistom i bez nečistoća. Neka sredstva za čišćenje dovoljno su nježna da se mogu koristiti na području oko očiju, ali ako nosite vodootpornu maskaru, trebat će vam posebno sredstvo za uklanjanje šminke s očiju.



Losion za toniranje
Uklanjaju tragove sredstva za čišćenje, osvježavaju kožu i imaju privremeni učinak zatezanja pora. Osvježava kožu i pomaže vratiti PH kože.

Ovlaživač
Često se opisuju kao dnevne kreme ili hidratantni losioni, hrane kožu čineći je mekom i glatkom. Emulzije ulja i vode privlače vodu na kožu i sprječavaju gubitak vlage isparavanjem. Nakon čišćenja i toniziranja kože treba nanijeti hidratantnu kremu. Neke hidratantne kreme i losioni sadrže SPF i pomažu u zaštiti kože od oštećenja iz okoliša. Ne samo da hidratantne kreme hidratiziraju i njeguju kožu, one pružaju izvrsnu podlogu za nanošenje šminke.

Kreme za područje oko očiju
Kreme za područje oko očiju posebno su dizajnirane za hidrataciju i zaštitu nježne kože oko očiju. Često sadrže kolagen, ulja i vitamine, a neki sadrže čestice koje raspršuju svjetlost kako bi se skrenula pozornost s tamnih kolutova ispod očiju.



Kreme za vrat
Kreme za hidrataciju i učvršćivanje vrata više hidratiziraju od običnih hidratantnih krema. U 20-ima i 30-ima naša uobičajena hidratantna krema obično je dovoljna za njegu vrata i dekoltea, ali u 40-ima i nakon toga vratu je često potrebna intenzivnija hidratacija. Vjeruje se da dodatne prednosti kolagena i elastina pomažu u sprječavanju opuštenosti i starenja, čime se održava mladenački izgled.

Piling
Proizvodi za piling su kreme ili gelovi koji sadrže male čestice koje nježno ribaju kožu kako bi uklonile mrtvu kožu s površine otkrivajući svježu, novu kožu ispod. Otpuštajući površinske blokade, pomažu u poboljšanju i sprječavanju izbijanja i daju zdrav sjaj prethodno umornom tenu. Pilinzi su izvrstan način za ujednačavanje preplanulosti koja blijedi.

Maske za lice
Dostupno je mnoštvo različitih formulacija maski za lice koje imaju različita djelovanja. Maske za lice su opuštajući i terapeutski dio rutine njege kože. Pospješuju cirkulaciju i poboljšavaju ukupnu boju kože.



Maska za dubinsko čišćenje uklanja tragove zarobljene prljavštine, krhotine i ulja. Imaju blagi piling. Suha ljuskava područja kože zamijenjena su mekom, glatkom kožom. Maske za toniranje i pročišćavanje umiruju umornu kožu. Koža je osvježena i revitalizirana, a pore su sužene ostavljajući ten profinjenijim. Hranjive i hidratantne maske sadrže umirujuće hidratantne sastojke koji hidratiziraju kožu ostavljajući je mekom i glatkom. Također umiruju umoran izgled kože.

Zaštitne kreme i kreme za sunčanje
Krema za zaštitu od sunca neophodna je tijekom cijele godine. Odaberite onaj sa zaštitnim faktorom od najmanje 15. Čak i za dosadnih dana sunčeve zrake prodiru u atmosferu i štetni učinci na koži se postupno nakupljaju što rezultira pigmentacijom i preranim starenjem. U ekstremnijim okolnostima, to može dovesti do opeklina od sunca i trajnih ožiljaka.

Vruća mjesta i uredski rad

Uspješni vlasnici kućnih tvrtki imaju nevjerojatnu motivaciju, radnu etiku i domišljatost. Pronašli su način da naizgled imaju sve, odnosno da