HEKLANJE

Vruća mjesta i uredski rad

TEMU APP 100 E KUPON

Uspješni vlasnici kućnih tvrtki imaju nevjerojatnu motivaciju, radnu etiku i domišljatost. Pronašli su način da naizgled imaju sve, odnosno da istovremeno zarađuju za život i provode vrijeme sa svojom obitelji. Oni razumiju potrebu da slušaju i uče od mudrih poslovnih ljudi, da prikupe ono što mogu, i što je najvažnije, da budu dovoljno disciplinirani da ostanu organizirani. Zadnje što kupac želi čuti je “izgubili smo vašu fakturu.” Kada vas je Sears posljednji put nazvao da vam se ispriča jer nisu mogli pronaći vaš račun i morali su znati koliko ste naplatili onu novu perilicu i sušilicu u vašem ulazu? To se ne događa u korporativnom svijetu i ne bi se trebalo događati u domaćem poslovnom svijetu. Pa ipak, bit kućnog poslovanja leži u lošim organizacijskim vještinama. Jedina stavka koja leži između uspješnog vlasnika kućne tvrtke i neuspjeha vlasnika kućne tvrtke leži u organizaciji ureda. Dakle, kako vlasnik tvrtke prevladati nered? Što on radi?

Na ovom svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni koji su prirodno skloni organizaciji i oni koji jednostavno ne mogu manje mariti za formalnu organizaciju. Psiholozi za ove ljude koriste neformalne izraze: uredne gaćice; neuredan; ljigavci; OCD-i. Bez obzira na oznaku, oni koji su pronašli način da svoj ured održe čistim i organiziranim slučajno su pronašli način da uspiju sa svojim kućnim poslom. Oni koji naginju neurednoj strani života trebaju slijediti samo nekoliko jednostavnih pravila održavanja nakon što organiziraju svoj ured.



Prvo i najvažnije, neurednici moraju ukloniti nered iz ureda. Moraju biti oprezni i napasti nered kad se pokuša uvući. Nerednici koji u tome uspiju moći će prepoznati nered čim uđe u ured. Primjećuju određena mjesta kojima gravitira nered. To nazivamo vrućim točkama. Ako osoba može prepoznati vruću točku, onda točno zna gdje treba tražiti nered i točno što treba očistiti.

Drugo, neurednici moraju pronaći sustav organizacije koji im odgovara. Ormari za dokumente imaju najviše smisla, ali police su izvrstan alat. Ako neuredan može vidjeti pod, napravio je veliki napredak. Međutim, neuredan ne bi trebao samo premještati nered s poda na policu. U procesu selidbe trebao bi posložiti nered u logičan red kako bi gotovo svatko mogao pronaći ono što mu treba u tom uredu.

Konačno, neuredan mora shvatiti da će borba s neredom za njega biti proces koji traje cijeli život. Alkoholičari se uvijek bore sa željom da popiju piće. Pušači koji su prestali zapaliti prije desetljeća još uvijek osjećaju poriv povremeno zapaliti rak-štapić. Miris nikotina ih okrepljuje i opet shvaćaju da se ne mogu vratiti jer ako to učine, nikada se više neće vratiti u svoj zdravi svijet. Isto je i s neredima. Njihova je sklonost da budu neuredni, da puste vruće točke i stoga se svakodnevno moraju disciplinirati kako bi se borili protiv nereda u kućnom uredu.

Ako bilo koje mjesto u domu treba biti bez nereda, onda je to kućni ured. Najstrašnija stvar koju će vlasnik kućne tvrtke pročitati je obavijest da će Porezna uprava provoditi reviziju. Neuredan bi čak mogao pasti u komatozno stanje. Međutim, ako je neuredan naučio organizirati svoj ured i voditi evidenciju o svojim dokumentima, trebao bi biti u redu. Čak ni revizija porezne uprave neće poremetiti njegov uspjeh.

Smanjite račun za režije

Pa, svi se vrtimo od svojih računa za režije. Dakle, što se može učiniti da se smanje troškovi energije? Očito