HEKLANJE

Automatski odgovori: čarobni trik trgovaca

TEMU APP 100 E KUPON

Zamislite da John (strastveni igrač pokera) posjeti vašu web stranicu. Prodajete knjigu koja mu pomaže da poboljša svoju igru pokera. Vrlo je zainteresiran za ono što nudite, ali jednostavno još nije spreman za kupnju. Još se oporavlja od produženog odmora i mora otplatiti kreditnu karticu koju je maksimalno potrošio igrajući poker online.

On vidi obrazac na vašem web-mjestu s pitanjem želi li detaljnije informacije, pa ispunjava svoje ime i adresu e-pošte. U roku od nekoliko sekundi Johnu se šalje e-pošta s kratkim sažetkom prednosti koje nudi vaša knjiga i nekoliko korisnih savjeta koje može odmah iskoristiti.



Nekoliko dana kasnije, John prima još jednu e-poruku koja glasi otprilike ovako:

“Hej Johne, znam da si dosta zauzet, posebno s obzirom da se bliži kraj praznika, ali samo sam htio stupiti u kontakt s tobom i obavijestiti te da imamo poseban događaj za ‘Kako pobijediti’ u pokeru” priručnik koji ste oduvijek željeli.”

John je zaboravio da je želio kupiti ovakvu knjigu i ova ga poruka e-pošte podsjeća da mora poboljšati svoju igru. John dodaje kupnju priručnika na svoj popis zadataka i nastavlja sa svojim svakodnevnim poslovima.

Još nekoliko dana kasnije, John prima još jedan e-mail; ponovno, podsjećajući ga da će specijal uskoro završiti uz još jedan sočan savjet koji je u knjizi. John shvaća da sada nema puno vremena i odlazi kupiti vaš priručnik “Kako pobijediti na pokeru”.

Svaki e-mail poslan Johnu bio je automatiziran. Niste morali čekati da se pretplati, niste se morali osobno obratiti Johnu, niti ste mu morali slati e-mail svakih nekoliko dana.

Gornji primjer pokazuje kako se niz poruka e-pošte s automatskim odgovorom može koristiti kao moćan marketinški alat za “neometano” oglašavanje vaše web stranice.

Sada odvojite nekoliko minuta i razmislite: “Kako mogu koristiti automatske odgovore na svojoj web stranici?”



Ne ozbiljno. Stani i razmisli. Ovom jednostavnom vježbom možete lako dodati još jedan izvor prihoda vašoj web stranici za koji niste znali da postoji.

Ali ne prodajem ništa online!

Automatski odgovori mogu raditi za SVAKU tvrtku. Ne morate prodavati nešto online da bi radili. Na primjer, pretpostavimo da imate tvrtku za oblikovanje kose. Usmjereni ste na mlade muškarce koji traže modernu, atraktivnu frizuru. Dio vaše usluge uključuje pomaganje u odabiru frizure koja uvelike naglašava njihove crte lica i dobiva komplimente koje traže od dama.



Na svojoj web stranici postavljate jednostavan obrazac, nešto poput: “Dečki, napravite frizuru koja će vas primijetiti. Besplatno izvješće e-poštom pokazuje vam kako.”

Nakon što John ispuni obrazac, dobiva e-poruku sa sažetkom savjeta o vrsti frizure koja odgovara muškarcima s različitim karakteristikama. Također se spominje da ste stručnjak u ovom području i da vaš salon redovito pomaže muškarcima da prijeđu od gluposti do pastuva za manje od sat vremena.

Nekoliko dana kasnije, John dobiva još jedan savjet — ovaj put o tome kako pranje kose drugačijim šamponom može dovesti do drugačijih rezultata. John počinje uviđati koliki ste stručnjak, ali i koliko bi radije platio nekome da se za sve to pobrine umjesto njega. Sada nema puno vremena otkako je počeo ubijati te poker stranice. I tako odlazi nazvati i dogovoriti termin u vašem salonu.



Što još trebam znati?

Sadržaj u vašim automatskim odgovorima mora biti koristan. Iako uključivanje marketinške pompe isključivo o vašem proizvodu i uslugama može funkcionirati ako postoji veliki interes, obično ćete morati dati relevantne savjete i informacije kako bi vaš pretplatnik bio angažiran i bio spreman izvaditi novčanik kada zatreba.

Trebali biste se odlučiti za korištenje softvera za automatski odgovor koji nudi personalizaciju, što uključuje mogućnost obraćanja Johnu njegovim imenom, jer to uvelike povećava stope odgovora.

Konačno, trebali biste TESTIRATI svoje automatske odgovore. Pobrinite se da ih ne zarobe filtri neželjene pošte, provjerite da pretplatnici primaju automatske odgovore redoslijedom kojim su trebali i tako dalje.

Naoružani ovim novim znanjem, trebali biste moći dodati dodatni tok prihoda koji bi mogao ozbiljno povećati vaš profit. Neke internetske tvrtke koriste ovu jedinstvenu marketinšku strategiju kao jedini način dobivanja novih klijenata. Oni to rade jer djeluje!

Sada, jeste li odlučili kako ćete koristiti automatske odgovore za svoje poslovanje?

Prvi put u solariju

Odlazeći u solarij prvi put, međutim, kao i u svim sljedećim, trebate voditi računa o pripremi tijela za postupak. Tuširajte

Icon Hover Effects

Jednostavno i predivno. Efekti kada mišonjom prelazimo preko određene ikonice. Baciti oko ovdje: tympanus.net/Development/IconHoverEffects/