HEKLANJE

Kreditni rezultat se poboljšava plaćanjem na vrijeme

TEMU APP 100 E KUPON

Čini se da je ovih dana svatko zabrinut za svoju kreditnu sposobnost. Zajmodavci i kreditni uredi jasno su dali do znanja da je kreditna ocjena, bilo da je riječ o novom modelu VantageScore ili FICO modelu, vitalni dio u odlučivanju o tome treba li potrošaču dati kredit ili ne. Rezultat je destilacija niza čimbenika koji čine potrošačevu kreditnu povijest i omogućuje zajmodavcu da na prvi pogled vidi je li potencijalni zajmoprimac vrijedan zajma.

Ne samo da će visoka kreditna ocjena povećati vjerojatnost da će potrošač dobiti zajam, već će i ocjena pomoći u određivanju hoće li taj zajam biti odobren uz povoljnu kamatnu stopu. Najbolje kamate dobivaju oni s najboljim rezultatima, a oni s nižim rezultatima morat će platiti više kamate i naknade. Zbog toga su mnogi potrošači zainteresirani saznati kako poboljšati svoje rezultate, a ne nedostaje tvrtki koje su spremne pružiti savjete o toj temi uz naknadu.



Ali jedina stvar koju svaki potrošač može učiniti kako bi povećao svoj kreditni rezultat je jednostavna i ne košta ništa – plaćati račune na vrijeme. Možda se čini jednostavnim i očiglednim, ali vjerovnicima je važna povijest plaćanja računa na vrijeme. Na kraju krajeva, odluka o tome treba li odobriti zajam djelomično se temelji na tome očekuje li zajmodavac da će mu biti vraćen ili ne. Što je vjerojatnije da će potrošač otplaćivati, to je manja vjerojatnost da neće platiti.

Način na koji je potrošač u prošlosti plaćao račune čini 35% kreditnog rezultata. Više od jedne trećine ocjene posvećeno je tome jesu li računi plaćeni na vrijeme ili su uopće plaćeni. Niti jedna druga komponenta ne čini toliki dio rezultata, i to s dobrim razlogom – zajmodavci žele da im se vrati! Uz to, najlakši i najjeftiniji način da počnete poboljšavati kreditnu sposobnost je uložiti zajedničke napore da platite račune na vrijeme. Bolje je čak i minimalnu uplatu izvršiti na vrijeme nego platiti kasno iu cijelosti. Budući da je online plaćanje računa sve češće, nije moguće zakazati automatsko plaćanje računa, što može biti od velike koristi onim potrošačima koji nisu previše organizirani i ponekad jednostavno zaborave platiti.

Ovo je jedan od onih slučajeva gdje je najučinkovitije rješenje ujedno i najjeftinije, a ovo je rješenje besplatno. Ako želite vidjeti kako se vaš kreditni rezultat povećava, pobrinite se da su vaši računi plaćeni na vrijeme.

Pročišćavanje vode kod kuće

Između riječi “voda” i “život” možete sigurno staviti znak jednakosti. Bez vode nema života, 2/3 osobe sastoji se od vode,