HEKLANJE

Automobili i klima uređaji

TEMU APP 100 E KUPON

Toliko smo navikli na pojam klima uređaja da ga jedva obraćamo pozornost. To je samo dok ne prestane raditi. A onda imamo ozbiljan problem pri ruci i ponekad nemamo pojma u čemu je točno problem i kako ga riješiti.

Klima uređaji postali su toliko sastavni dio naših života da ne možemo zamisliti život bez njih. Prvo je došao u naše urede i tvornice. Zatim smo ih doveli svojim kućama. A sada ih imamo čak iu našim automobilima. Kad bolje razmislite, klima uređaj u automobilu je zapravo neophodan. Naravno, toplina sunca više utječe na unutrašnjost automobila nego na unutrašnjost vaše kuće ili ureda. A bilo bi i dodatne topline iz motora s kojom bi se trebalo nositi. Stoga je itekako potrebno imati auto klimatiziran. Jednako je važno pobrinuti se da se pravilno brinete o jedinici kako bi isporučila ono što trebate i kako se ne bi pokvarila.



Ovih se dana pokazalo da popravak starijih klima uređaja košta nekoliko stotina dolara više nego prije. To je prije svega zbog propisa koji su doveli do promjene u rashladnim sredstvima koja se koriste. Prethodno korišteno rashladno sredstvo R-12, popularno poznato kao freon, zamijenjeno je R-134a. Ovo se smatra ekološki sigurnijim.

Budući da ne možete miješati dvije vrste rashladnog sredstva, svaki popravak bi sada značio da morate isprati postojeće rashladno sredstvo i napuniti ga novijim odobrenim rashladnim sredstvom. To će očito povećati troškove popravka klima uređaja u automobilu.

Najbolji način da izbjegnete skupe popravke bio bi provjeriti sustav klima uređaja jednom godišnje. Postoje mnogi servisi za automobile koji bi omogućili posebne preglede prije ljetne sezone. Također možete otići na pregled kompleta gdje će vam se cijeli automobil, uključujući klima uređaj, fino ugoditi. To bi također smanjilo vaše troškove održavanja.

Budući da je klima-uređaj u vašem automobilu znatna investicija, bilo bi mudro osigurati da on ispravno radi. Ako bi to značilo redovite preglede onda je tako. I to samo jednom godišnje. Tako da ne bi trebao biti preveliki problem.

Salenjaci

Sastojci su 1 svježi kvasac, 75 dag glatkog brašna, 2 jaja, 2 dl toplog mlijeka, 1/2 kg sala, malo soli,

Suvremene inovacije u Heklanju

Iako je Heklanje duboko ukorijenjeno u tradiciji, suvremeni heklači su donijeli nove ideje i tehnike koje proširuju granice ovog zanata.

Kalkulator gubitka topline u zgradi

Prozori: Trostruko ostakljenje Dvostruko staklo Normalno (dvostruko) ostakljenje Zidovi: Dobra toplinska izolacija Dvije opeke ili izolacija od 150 mm Loša