HEKLANJE

BBC zabranjena glazba: BBC je zabranio najbolje singlove

TEMU APP 100 E KUPON

British Broadcasting Corporation poznata i kao BBC javna je radiodifuzna korporacija. Stoga si dopušta zabranu materijala koji odstupaju od određenih standarda uljudnosti. Tijekom godina, mnogi singlovi za koje se smatralo da su previše eksplicitni, neukusni ili da mogu uvrijediti britansku javnost bili su zabranjeni za emitiranje na BBC-u. Ovdje možete pročitati o nekima od njih.

Godine 1977., kada je Engleska slavila jubilej Queensa, Sex Pistolsi su objavili svoj drugi singl pod nazivom God Save the Queen. Singl uključuje kontroverzne tekstove koji se rimuju u naslovu nacionalne himne s fašističkim režimom. Štoviše, na omotu ploče nalazila se slika kraljice sa sigurnosnom iglom zabodenom u nos.



Singl je bio uvredljiv za emitiranje na BBC-u, ali to ga nije spriječilo da dosegne drugo mjesto na BBC-jevoj službenoj ljestvici singlova. Prema mitu, God Save the Queen bio je najprodavaniji singl u Ujedinjenom Kraljevstvu u to vrijeme, ali je zadržan na prvom mjestu kako bi se izbjegle kontroverze.

Skandalozni duet Sergea Gainsbourga i Jane Birkin Je TAime … Moi Non Plus, u prijevodu: Volim te… ni ja, bio je prvi hit broj jedan koji je BBC zabranio. Iako se u vrijeme njezina izlaska, 1969., slavila seksualna revolucija, britanski radio ipak se nije mogao nositi s tako eksplicitnim tekstovima, a o Birkinsinim jaucima i jecajima da i ne govorimo.

BBC-jeva zabrana i osuda Vatikana nisu spriječili Je TAime … Moi Non Plus da bude najprodavaniji singl u Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem svijeta. 7. listopada 1969. singl je dosegao prvo mjesto BBC-jeve službene ljestvice singlova. U isto vrijeme dosegao je 69. mjesto na američkoj ljestvici singlova.

Je TAime … Moi Non Plus imao je veliki utjecaj na još jedan zabranjeni singl BBC-ja, pionirku diskoteke Donne Summers iz 1976. pod nazivom Love to Love You Baby. Nakon što je izbrojala 23 lažirana orgazma u izvedbi Summer in Love to Love You Baby, British Broadcasting Corporation zabranila je pjesmu. Međutim, to ga nije spriječilo da postane veliki hit. Love to Love You Baby dosegao je četvrto mjesto britanske ljestvice singlova, ali je dosegao drugo mjesto na Billboardovoj pop ljestvici.

Relax Frankie Goes to Hollywood jedan je od najkontroverznijih singlova kao i komercijalno uspješnih singlova u povijesti. BBC nije samo zabranio pjesmu nego također nije spriječio DJ-a BBC Radija 1 Mikea Reada da javno izrazi svoje osjećaje gađenja prema eksplicitnom tekstu singla. Godine 1984. Relax se zadržao na britanskim ljestvicama singlova 42 tjedna. U njih pet ostala je na prvom mjestu. Do kraja 1984. posramljena teta Beeb uklonila je zabranu. Relax je još uvijek vrlo popularan u svijetu i jedan je od najprepoznatljivijih simbola ere. Argumenti o tome je li postigao tako veliki uspjeh unatoč zabrani BBC-ja ili je zabrana BBC-ja pomogla u njegovoj promociji još nisu razjašnjeni.

Odgovor Paula McCartneya i Wingsa na događaje Krvave nedjelje 1972. pod nazivom Vratite Irsku Ircima zabranjen je od strane svih medijskih izvora u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zabranili su ga emitirati BBC, Radio Luxembourg i Neovisna televizijska uprava. Osim toga, naslov pjesme nije se smio izgovarati u eteru, pa je, kada je stigla na top ljestvicu BBC Radio 1, predstavljena kao ploča grupe Wings. Međutim, Give Ireland Back to the Irish zauzeo je vrhove irskih ljestvica singlova.

Kako se nositi s ćelavošću

Općenito, kada vam kosa počne sijediti, to možete lako popraviti s malo dobro promišljenog bojanja. Ali s ćelavošću… pa, morate

Domaći paprikaš

80 dag svinjetine bez kostiju, 20 dag luka, 20 dag gljiva, 10 dag svježe rajčice, 15 dag domaće kobasice, 2

Ideje za kućne poslove

U današnje vrijeme sve više pojedinaca odlučuje usavršiti svoje vještine u posao koji mogu pokrenuti iz svojih domova. Ti ljudi