HEKLANJE

Besplatna kreditna izvješća za vas

TEMU APP 100 E KUPON

Američki potrošači sada imaju pravo dobiti jednu besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća godišnje od svake od tri glavne agencije za kreditno izvješćivanje. Equifax, Experian i Trans Union sada su dužni prema zakonu da vam dostave kopiju vašeg kreditnog izvješća. Ovo je dobra vijest za potrošače; čitajte dalje za dodatne korisne informacije.

Od 1. rujna 2005. savezni Zakon o poštenom kreditnom izvješćivanju (FCRA) zahtijeva da vam tri nacionalne agencije za kreditno izvješćivanje godišnje dostave jednu besplatnu kopiju vašeg kreditnog izvješća. Ne morate zasebno kontaktirati tri agencije za izvješćivanje da biste dobili svoja izvješća, umjesto toga ih možete naručiti online na www.annualcreditreport.com; ili pozivom na broj 877-322-8228; ili ispunjavanjem obrasca zahtjeva za godišnje kreditno izvješće i slanjem istog.



Poštanska adresa je:

Usluga zahtjeva za godišnje kreditno izvješće

Poštanski pretinac 105281

Atlanta, GA 30348-5281

Online obrazac dostupan je ovdje: www.ftc.gov/credit.

Ako su vam kopije potrebne češće, možete kontaktirati tri agencije za prijavu i zatražiti kopije izravno od njih. Bit će vam naplaćeno za sva izvješća izvan vašeg jednog besplatnog godišnjeg izvješća.

Za kupnju kopije vašeg izvješća kontaktirajte:



Equifax

800-685-1111

www.equifax.com



Experian

888-EXPERIAN (888-397-3742)

www.experian.com



Transunija

800-916-8800

www.transunion.com

Koji je najbolji način da imate koristi od novog zakona? To je jednostavno: naručite kopije svojih izvješća od tvrtki na rotirajućoj osnovi četiri mjeseca. Većina će potrošača ovu metodu smatrati odgovarajućom jer će vam omogućiti usporedbu izvješća svake agencije. Naravno, ako već sumnjate na prijevaru, htjet ćete naručiti sva tri izvješća odjednom i obavijestiti svaku agenciju da stavi “upozorenje na prijevaru” u vašu kreditnu datoteku.

Postoji i nekoliko privatnih tvrtki koje će za vas dobiti sve tri kopije vašeg kreditnog izvješća. Uključene su naknade, ali možda će vam njihove usluge predstavljati manju gnjavažu nego kontaktirati te tri tvrtke zasebno.

Ukratko, novi zakon je bonus za potrošače. Objavljena izvješća pokazuju da mnoga kreditna izvješća sadrže pogreške; ovaj vam zakon daje priliku da ispravite “njihove” pogreške tako da ispravite stvari i to bez ikakvih troškova za vas.

Botoks – mlin glasina

Znao si da se to mora dogoditi. Na kraju bi cijeli svijet gledao u svaku holivudsku zvijezdu i pokušavao shvatiti