HEKLANJE

Besplatno godišnje kreditno izvješće od sve 3 izvještajne agencije

TEMU APP 100 E KUPON

Svatko tko se želi prijaviti za kreditnu karticu, hipotekarni zajam, zajam za automobil ili zajam za konsolidaciju duga mora biti upoznat sa svojim kreditnim izvješćem i informacijama sadržanim u njemu. Dakle, što je uključeno u kreditno izvješće? Odgovor je cijeli popis povijesti plaćanja pojedinca u proteklih 7 godina, trenutno opterećenje duga i sve informacije iz javnih zapisa, kao što su presude, bankrot i/ili ovrhe. Ovi čimbenici, zajedno s omjerom duga i prihoda, zajedno stvaraju FICO rezultat. To je broj koji potencijalni zajmodavci koriste za izračun kamatne stope koja će se plaćati tijekom trajanja zajma, a koja se obično određuje bilo kojim odredivim kreditnim rizikom.

Većina potrošača iznenadi se kada sazna da im je dopušteno zatražiti besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća, svakih 12 mjeseci, od svake od tri glavne agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti. To uključuje Experian, TransUnion i Equifax. Ovo su tri agencije koje odgovaraju na zahtjeve banaka i drugih potencijalnih zajmodavaca na kreditna izvješća. Oni dostavljaju kreditno izvješće, koje se koristi za utvrđivanje je li zajam odobren ili ne, iznos bilo kojeg odobrenog zajma i kamatnu stopu. Iako agencije za kreditno izvješćivanje nisu uključene u stvarnu odluku o kreditu, one su te koje daju informacije koje vode do te odluke.



Ovih dana mnoge tvrtke obećavaju besplatno izvješće o kreditnoj sposobnosti, ali gotovo uvijek postoji
zahtjev za pretplatu ili plaćenu uslugu koja se mora poštovati prije nego što pojedinac može dobiti svoje besplatno kreditno izvješće. Jedna je web stranica, međutim, puno drugačija. Svakih 12 mjeseci potrošači mogu posjetiti http://www.AnnualCreditReport.com i zatražiti trenutni online pristup svom besplatnom kreditnom izvješću od svake od tri prethodno spomenute agencije za kreditno izvješćivanje.

Nakon pregledavanja svakog kreditnog izvješća, koje se može malo razlikovati od svake izvještajne agencije, pojedinci će moći pregledati svaki unos i potvrditi njihovu točnost. Ako se utvrdi da bilo što nije točno, uključujući stanje na računu, status ili povijest plaćanja, potrošač ima pravo osporiti te informacije izravno s agencijom za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti. U trenutku podnošenja spora, agencija će pokrenuti istragu kako bi utvrdila treba li unos ispraviti ili ne.

U bilo kojem trenutku tijekom godine, ako je podnositelju zahtjeva odbijen kredit, on/ona ima pravo primiti besplatnu kopiju kreditnog izvješća od agencije koja je dostavila podatke zajmodavcu koji odbija kredit. Zajmodavac mora dostaviti ime, adresu i telefonski broj agencije za kreditno izvješćivanje koja je dostavila podnositeljevo kreditno izvješće. U roku od 60 dana od obavijesti o odbijanju kredita, podnositelj zahtjeva može zatražiti besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća. Posljednje razmatranje koje se preporučuje svim potrošačima je da, kako bi se spriječila krađa identiteta ili bilo koja vrsta prijevare, kreditno izvješće treba pratiti svakih šest mjeseci.

Okrutno smo prevareni

Okrutno smo prevareni, rekavši da da bismo imali novac, moramo raditi ono što donosi novac. Samo ovako i ništa drugo.