HEKLANJE

Biljne tajne njege kože skrivene u prodavaonici povrća

TEMU APP 100 E KUPON

Zanimanje za dodatke za njegu kože ili hranu za uljepšavanje snažno je u Aziji, a taj trend brzo raste iu Europi. Ove namirnice za ljepotu bogate hranjivim tvarima dobar su slučaj za početak režima ljepote iznutra, koji je osmišljen kako bi spriječio ili smanjio učinke starenja, poput opuštene kože.

Neki proizvodi na tržištu uključuju dodatak koji sadrži laktolikopen, vitamin C i izoflavone soje. Namijenjen je vraćanju čvrstoće koži za žene starije od 40 godina, a razvili su ga Nestle i L’Oreal. Drugi su razvijeni korištenjem likopena i ekstrakta sjemenki grožđa, oba antioksidansa. Ekstrakt sjemenki grožđa također zaustavlja enzimske reakcije koje dovode do razgradnje kolagena u koži.



Antioksidansi štite kapilare u koži i tako osiguravaju da dovoljno hranjivih tvari dođe do živih stanica koje s vremenom izbijaju na površinu i postaju koža kakvu vidite u ogledalu. Također štite od pucanja vena i ranog bora. Kapilare također dostavljaju kisik stanicama i uklanjaju otpadne proizvode staničnog metabolizma. To sprječava natečenost, opuštenost i kožu bez sjaja.

Ali ne morate uvijek posezati za bočicom dodataka prehrani. Jednostavnim dnevnim unosom hrane bogate antioksidansima moglo bi se vidjeti određeno poboljšanje tonusa kože. Voće bogato antioksidansima uključuje borovnice, suhe šljive, kupine, maline, jagode, jabuke, trešnje i šljive. A od povrća jedite više artičoka, brokule, crvenog kupusa, pontiac krumpira, smeđeg luka, šparoga, nezelene paprike, cikle, špinata i slatkog krumpira.

Žene su sklonije oštećenjima uzrokovanim antioksidansima od muškaraca, prema istraživanju Sveučilišta Berkeley, a otuda i mogućim učincima starenja (Angyal).

Još jedan snažan antioksidans je beta karoten. Beta karoten se nalazi u zelenom lisnatom povrću, voću i mrkvi. Utvrđeno je da se ovaj antioksidans suprotstavlja učincima posebne vrste slobodnih radikala kisika, singletnog kisika, koji se javlja nakon što je koža izložena UV zračenju na suncu. Izlaganje UV zračenju može dovesti do preranog starenja zbog učinaka singletnog kisika. Studija je otkrila da dok se provitamin A aspekt karotenoida ne bori protiv singletnog kisika, beta karoten jest. Spriječio je djelovanje dvaju enzima, povezanih s UV svjetlom i uništavanje izvanstaničnog matriksa stanica kože, što se događa kod preranog starenja kože. Sunčeva svjetlost također uništava beta karoten u stanicama nakon izlaganja suncu, pa ovaj beta karoten treba nadomjestiti.

Prijavljeno je da beta karoten također ima blagi učinak zaštite od sunca, iako ga je potrebno uzimati kao dodatak da bi se postigao taj učinak.

Ipak, tržište dodataka za njegu kože još uvijek nije jako razvijeno, budući da su te vrste dodataka obično skuplje od ostalih dodataka. I potrebno je više istraživanja i kliničkih ispitivanja kako bi se dokazalo koji proizvodi rade ono za što su dizajnirani.

Reference:
1. http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?n=54477-beta-carotene-boosts
2. E Angyal, prekrasna koža u 30 dana
3. http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?id=57434



Heklanje seme za printanje

Na našoj sada već popularnoj web stranici heklanje.net pripremili smo mnoštvo, dakle radi se o desecima tisuća besplatnih uzoraka, to

Uvod u SEO

Što je optimizacija za tražilice (SEO)? Može se definirati kao proces kojim se povećava rang stranice u tražilicama za ključne