HEKLANJE

Kreditno savjetovanje – može li vas dovesti u veće probleme?

TEMU APP 100 E KUPON

Preskače li vam srce kad zazvoni telefon? Bojite li se otvoriti poštu i dobiti još jedno pismo od utjerivača dugova? Ako je tako, niste jedini. Mnogi su Amerikanci u dugovima do obrva, a većina ih uopće ne zna koje su im opcije dostupne. Oni se samo bore od plaće do plaće, daju minimalne uplate i frustrirano gledaju kako kamate gutaju sve isplate i čini se da dug samo raste.

Kreditno savjetovanje jedna je od opcija za pomoć u rješavanju problema duga, ali prije nego što skočite na pušku i prijavite se u bilo koju tvrtku za kreditno savjetovanje, napravite domaću zadaću.



Mnoge organizacije za kreditno savjetovanje su i legitimne i neprofitne. Oni rade s vama kako bi riješili vaše probleme s dugom. Međutim, ima i onih koji mogu reći “neprofitno” i naplatiti naknade. I to onih potpuno nelegitimnih. Neke organizacije za kreditno savjetovanje naplaćuju visoke naknade, druge skrivaju svoje naknade, a treća skupina može tražiti “dobrovoljne” doprinose. Sve će to utjecati na plaćanja koja trebate platiti svom dugu.

Odabir organizacije za kreditno savjetovanje

Saznajte jesu li vam spremni poslati besplatne informacije o sebi. Tražite tvrtke koje su spremne i otvorene o sebi i svojim politikama. Ako vas gnjave oko termina ili žele previše detalja od vas prije nego što vam bilo što pošalju, idite drugamo.

Ono što želite dobiti od organizacije za kreditno savjetovanje, za početak, pokriva sljedeće:

Imaju li licencu da vam nude usluge u vašoj državi?

Kolike su njihove naknade za postavljanje?

Kolike su njihove mjesečne naknade?



Jesu li potrebne neke druge naknade ili doprinosi?

Koje su kvalifikacije njihovih savjetnika?

Jesu li njihovi savjetnici ovlašteni i/ili certificirani od strane vanjske organizacije? Ako da, od koga? Ako nisu, kako su obučeni? Certifikacija treće strane dodaje nezavisnu neslužbenu reviziju koja je korisna.



Kako njihovi savjetnici dobivaju naknadu? Želite izbjeći sve što sliči proviziji.

Kakvo jamstvo dobivate da će vaši osobni podaci ostati povjerljivi i sigurni?

Koje usluge nude? Upravljanje dugom samo je dio pitanja duga i možda će vam trebati druge usluge koje će vam pomoći da postignete ono što trebate. Potražite širok raspon usluga bez predrasuda. Ako organizacija kaže da ima širok raspon, a zatim forsira određenu uslugu kao što je plan upravljanja dugom (DMP), onda je pristrana.



Kako vam oni mogu pomoći s trenutnim problemom duga kao i s dugoročnim planom koji će vam pomoći da ostanete na pravom putu?

Hoćete li imati službeni pisani sporazum ili ugovor s njima? Trebate sve u pisanom obliku i potrebno vam je vrijeme da ih pregledate prije nego potpišete. Verbalna obećanja smatrajte nevažećima.

Nakon što dobijete informacije poštom, morate potvrditi da je organizacija za kreditno savjetovanje legitimna i ugledna. Njihovu legitimnost možete provjeriti kontaktiranjem glavnog državnog odvjetnika, lokalne agencije za zaštitu potrošača i Better Business Bureau. Provjerite postoje li licencirani i postoje li pritužbe potrošača protiv njih. Upamtite da je čisti dosje samo početak i ne jamči uslugu.

Provjera njihove reputacije je teža budući da rade s povjerljivim informacijama i ne možete od njih tražiti preporuke. Razumijem da bi postavljanje pitanja prijateljima i obitelji moglo biti malo nezgodno, ali dobiti preporuku od nekoga tko je stvarno imao posla s organizacijom jedan je od najboljih načina provjere tvrtke.

Mnoge renomirane organizacije za kreditno savjetovanje nude besplatne obrazovne materijale i radionice. Oni vam pomažu da dođete do korijena problema s proračunom. Iskoristite njihove radionice koje će vam omogućiti i da ih osobno provjerite.

Vaša financijska institucija i vaša lokalna agencija za zaštitu potrošača također mogu biti dobri izvori informacija.

Sviđa mi se što je William F. Halsey rekao o problemima. “Svi problemi postaju manji ako ih ne izbjegavate, nego im se suočite.”

Neka vaši problemi postanu manji.

Host web stranice u vlastitom gradu

Dobro optimizirana web stranica igra ključnu ulogu u bilo kojoj strategiji marketinga tražilice (SEM). Usluge optimizacije za tražilice pomoći će