HEKLANJE

Bloganje – razvijanje čitateljstva

TEMU APP 100 E KUPON

1) Kvalitetan sadržaj – Zanimljiv sadržaj omogućit će vam povratak čitatelja. Redovito ažurirajte svoj blog. Googlebot, koji je Googleov robot za indeksiranje weba, voli sadržaj. Što više ažurirate svoj blog, pauci tražilice će mu se češće vraćati.

2) Sudjelujte u zajednicama za razmjenu blogova, kao što su BlogExplosion i BlogClicker. Pitajte druge blogere za njihovo mišljenje o svom blogu i primite k srcu njihove prijedloge.



3) Objavite RSS/Atom/XML feed. Ako koristite Blogger, možete uključiti RSS feed klikom na postavke na nadzornoj ploči, a zatim klikom na feed stranice i provjerite jesu li vaše postavke postavljene na Da.

4) Pažljivo birajte naslove svojih tema, uzimajući u obzir što drugi korisnici interneta možda traže. Koristite ključne riječi u naslovu. Predlažem da se pretplatite na Word Tracker. Njihovo izvješće o najpopularnijim pretragama objavljuje se svakog utorka i distribuira više od 30.000 pretplatnika. Technorati.com je tražilica blogova koja također navodi najpopularnije riječi za pretraživanje. Što su vaše ključne riječi bolje ciljane, to će vaš povrat u tražilicama biti veći.

5) Uključite se u komentiranje na drugim blogovima. Možete steći vjerno čitateljstvo samo davanjem povratnih informacija svojim kolegama blogerima. Značajka komentara također vam omogućuje da dodate vezu natrag na svoj blog.

6) Obavezno uključite adresu svog bloga u potpise na forumu i u svoj potpis e-pošte.

7) Pošaljite svoj blog u imenike. Pošaljite url svog bloga na Technorati, Daypop, Blogdex i Popdex.

8) Pišite članke. Uključite okvir s resursima u svoj članak i pošaljite ga u imenike članaka kao što je iSnare.com

9) Ako koristite softver za bloganje kao što je Blogger, postoji opcija da obavijestite središnje servise za ažuriranje bloga (kao što je weblogs.com) kad god unesete novi unos na svoj blog. Provjerite je li ova opcija uključena! U bloggeru, kliknite na objavi na nadzornoj ploči i provjerite jesu li vaše postavke postavljene na da pod obavještavanjem o web-logovima. Alternativno, možete otići na ping-o-matic.com i poslati ping svaki put kada ažurirate svoj blog. Ovo svima daje do znanja da ste upravo ažurirali svoj blog.



10) Link na druge blogove. Koristite usluge poput blogrollinga, što je slično povezivanju. Blogrolling vam omogućuje održavanje ažuriranog popisa vaših omiljenih blogova. No, nemojte sastavljati dugačku listu blogova na kojima se ne namjeravate vraćati. Ne postoji ništa dosadnije od posjeta blogu koji ima ogroman popis blogova.

Budite strpljivi, promet se ne događa preko noći. Najbolji način koji sam otkrio za povećanje prometa je upoznavanje ljudi. Provedite slobodno vrijeme koje imate, čitajući blogove, ostavljajući povratne informacije i gradeći prijateljstva. Pokušajte što češće ostavljati komentare na blogovima koje posjećujete. Dok čekate promet, samo uživajte u bloganju. U procesu ćete poboljšati svoje pisanje. Na kraju ćete izgraditi mrežu ne samo čitatelja, već i prijatelja i odanih pristaša. Bloganje nije samo marketing; radi se o stvaranju trajnih odnosa.

Što za vas znači FICO?

Iako to možda nije pojam koji vam je poznat, pojam FICO može biti odlučujući čimbenik za to ispunjavate li uvjete