HEKLANJE

Budite spremni kada podnesete zahtjev za kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Dobivanje i posjedovanje kreditne kartice može biti korisna stvar za većinu ljudi. Imat ćete veliku prednost kada imate kreditnu karticu. Kreditna kartica može biti posebno korisna kada želite kupovati artikle na daljinu. Zamislite koliko je lakše kupovati putem interneta i telefonom rezervirati avionsku kartu ili hotelsku sobu ako imate kreditnu karticu. Može vam dobro doći i kada slučajno nemate gotovine kada se odlučite na kupnju. Međutim, imanje kreditne kartice ima i drugu stranu! Kreditna kartica može uzrokovati nekoliko problema ako pažljivo ne pratite svoje navike potrošnje. Kada dobijete i koristite kreditnu karticu, trebali biste shvatiti da ste preuzeli veliku odgovornost s vrlo ozbiljnim posljedicama. Slijeđenje jednostavnih savjeta u nastavku može vas zaštititi od problema pri korištenju vaše kreditne kartice i omogućiti vam da uživate u svim pogodnostima:

1. Terećenje vaše kreditne kartice jednako je uzimanju mini kredita! Pratite i pazite da ne pretjerano teretite svoju kreditnu karticu jer morate biti u mogućnosti vratiti sav iznos koji ste posudili.



2. Pratite stanje na svojoj kreditnoj kartici i vodite evidenciju stanja iz mjeseca u mjesec. Praćenje onoga što ste već potrošili pomoći će vam u donošenju odluke možete li koristiti svoju kreditnu karticu za dodatne kupnje. Čak i male kupnje od 5 USD koje obavite tu i tamo mogu se nagomilati na kreditnoj kartici ako ne pripazite…a tada će se i kamate dodati vašem dugu.

3. Čuvajte svoje račune kreditne kartice do kraja mjeseca i usporedite ih s mjesečnim izvodom kreditne kartice. Ova praksa će vam omogućiti da uhvatite sve netočne naplate ili ponekad možete uhvatiti kupnju koju nikada niste izvršili! Ako nađete odstupanja između svojih računa i izvoda, odmah nazovite tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu.

4. Ni zajmodavac ni zajmoprimac biti! To je dobar moto kada je u pitanju vaša kreditna kartica ili broj kreditne kartice. Ne dajte ih nikome! Iako vjerujete svojoj obitelji i najbližim prijateljima, ne možete pratiti kupnje koje niste obavili.

5. Neka vam postane navika da nikada ne naplaćujete više nego što možete vratiti. Ako naplatite više, a ne vratite, to može naštetiti vašem kreditnom rejtingu i utjecati na vaše buduće šanse da dobijete odobrenje kredita. To može uključivati važne kupnje koje biste mogli obaviti u budućnosti, kao što su krediti za automobile, hipoteke na nekretnine i druge vrste kredita.

6. Plaćajte svoje račune na vrijeme! Kada plaćate na vrijeme, uštedjet ćete na kamatama i iznimno visokim financijskim troškovima zakašnjela plaćanja. Ako propustite plaćanje, financijski troškovi i kamate samo se zbrajaju, čineći vaš saldo sve većim i većim.

7. Pokušajte platiti svo stanje svoje kreditne kartice u cijelosti svaki mjesec. Stavite plaćanja kreditnom karticom u svoj mjesečni proračun i nemojte kupovati više od tog iznosa svaki mjesec.

8. Upamtite da ste odgovorni za 50 USD bilo kakvih neovlaštenih troškova na Vašoj kreditnoj kartici.



9. Zadržite svoju kreditnu karticu samo za nove kupnje. Ne plaćajte druge račune za kućanstvo svojom kreditnom karticom. To će neizbježno dovesti do veće naplate i većih stanja.