HEKLANJE

Cijene kreditnih kartica i APR-ovi

TEMU APP 100 E KUPON

Što je najistaknutije u bilo kojem oglasu za kreditne kartice? Pa, to je stopa kreditne kartice (ili APR, kako ga mi znamo). Stopa kreditne kartice je nešto što se najviše reklamira u svijetu kreditnih kartica.

Mnogi ljudi jednostavno uspoređuju stopu kreditne kartice različitih kreditnih kartica i biraju onu koja nudi najnižu stopu kreditne kartice (ili APR). Cijene kreditnih kartica zapravo su jedan od najvažnijih čimbenika pri odabiru kreditne kartice (iako ne i jedini). Stoga je još potrebnije pravilno razumijevanje cijena kreditnih kartica.



Dakle, što je stopa kreditne kartice ili APR? Vrlo jednostavno, stopa kreditne kartice je kamatna stopa koju će vam dobavljač kreditne kartice naplatiti na iznos koji im dugujete. Dobavljač kreditne kartice će vam naplatiti kamatu samo ako ne izvršite punu uplatu na vrijeme.

Godišnja postotna stopa (APR) izraz je efektivne kamatne stope koju će zajmoprimac platiti na zajam, uzimajući u obzir jednokratne naknade i standardizirajući način izražavanja stope. Drugim riječima, APR je ukupni trošak kredita za potrošača, izražen kao godišnji postotak iznosa odobrenog kredita. APR je namijenjen da olakša usporedbu zajmodavaca i opcija zajma.

Kada primite račun za kreditnu karticu, na njemu se navodi puni iznos koji dugujete dobavljaču kreditne kartice. Također navodi minimalnu uplatu koju morate izvršiti (do određenog datuma), kako biste izbjegli zakašnjenje i druge neugodnosti. Imate mogućnost pune uplate ili samo minimalne uplate. Ako izvršite uplatu u cijelosti (do datuma dospijeća), ne zaračunavaju vam se nikakve kamate.

Međutim, ako se odlučite za minimalnu uplatu ili neki iznos koji je manji od punog iznosa, dobavljač kreditne kartice zaračunat će kamatu na temelju stope kreditne kartice i iznosa stanja. Ova stopa kreditne kartice je kamatna stopa koju ste dogovorili s njima u trenutku podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu. Stopa kreditne kartice ili godišnja postotna stopa, kao što je očito, godišnja je kamatna stopa.

Dobavljači kreditnih kartica koriste ovu godišnju stopu kreditne kartice za izračun mjesečne stope kreditne kartice, a zatim izračunavaju kamatu na preostali iznos koji im dugujete.

Iznos stanja ovdje je jednostavno = Puni iznos – (plaćanje koje ste izvršili vi). Ova kamata se dodaje vašem stanju za sljedeći mjesec (u vrijeme sljedećeg ciklusa naplate). Ako ponovno izvršite djelomičnu uplatu, novo stanje se ponovno izračunava i na njega se primjenjuje stopa kreditne kartice (mjesečna) za izračun nove kamate; i to se nastavlja sve dok ne izvršite punu uplatu.

Tako se stopa kreditne kartice ponaša u ovom začaranom krugu. Dakle, stopa kreditne kartice naziva se najvažnijim faktorom pri odabiru kreditne kartice.



Prijateljstvo prema Aristotelu

Aristotel se duboko zanimao za pojam prijateljstva. Prema grčkom filozofu, prijateljstvo je najiskreniji i najlakši način na koji nas Eros