HEKLANJE

Cijene kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Brojni su čimbenici koji će utjecati na cijene kreditnih kartica koje će vam ponuditi davatelji kreditnih kartica. Davatelji kreditnih kartica nikada ne nude istu kamatnu stopu za kreditne kartice svim svojim klijentima, ali koristeći složene izračune procjene rizika i kreditne sposobnosti, postavljaju niz različitih raspona kamatnih stopa, a zatim stavljaju svakog podnositelja zahtjeva za kredit u odgovarajući raspon kamatnih stopa ovisno o na faktore koje su koristili. Glavna metoda koju koriste za procjenu stope na koju vas žele staviti je vaš kreditni rezultat. Ovo je ocjena koju izračunavaju referentne kreditne tvrtke i temelji se na čimbenicima kao što su:

  • Vaš prihod
  • Duljina vremena u kojem ste bili na poslu
  • Duljina vremena koje ste živjeli na sadašnjoj adresi
  • Vrijednost vašeg doma
  • Bilo da posjedujete ili iznajmljujete svoj dom
  • Iznos koji trenutno dugujete
  • Bez obzira na to plaćate li svoje račune na vrijeme i u cijelosti.

    Postoje i drugi čimbenici koji će se uzeti u obzir. Sve će se to zbrojiti kako bi se stvorila cjelokupna slika o vama i vašim financijskim navikama i zdravlju. Ako se tada ocijeni da je ovaj rezultat dobar, spadat ćete u jednu od zajmodavčevih grupa niskog rizika i bit će vam ponuđen kredit pod povoljnim uvjetima i s nižim kamatama. Ako je vaš rezultat nizak, ponudit će vam se manje povoljna cijena kreditne kartice ili vam se kredit može potpuno uskratiti. Stoga je važno da pokušate održati zdrav kreditni rejting ako želite da vam se ponude najbolje stope kreditne kartice.



    Svaki put kada podnesete zahtjev za kredit, vaša će se kreditna sposobnost koristiti na ovaj način, stoga je dobro provjeriti svoje izvješće i uvjeriti se da je točno i da u njemu nema pogrešaka koje bi vam mogle otežati primanje kredit po povoljnim uvjetima i povoljnim cijenama. Ako želite vidjeti svoje izvješće, možete kontaktirati tvrtku koja podnosi prijavu i ona će vam poslati besplatnu kopiju izvješća. Možete primiti jednu besplatnu kopiju svog izvješća od svake tvrtke koja podnosi izvješća godišnje. Ovo bi trebalo biti dovoljno jer nije mudro prečesto tražiti vaše kreditno izvješće. To je zato što svaki put kad netko pogleda vaše izvješće, to se bilježi i previše pregleda može ukazivati zajmodavcima da očajnički tražite kredit iz raznih izvora.