HEKLANJE

Poslovna imitacija ili inovacija?

TEMU APP 100 E KUPON

Pokrećete li posao po prvi put? Ako je ovo vaš prvi pohod na posao, puno je bolje pronaći koncept koji već funkcionira i poboljšati ga nego pokušati lansirati svoju najnoviju ideju.

Pogledajte kako su Japanci prepoznali priliku u automobilskoj industriji. Imitirali su i inovirali postojeću dokazanu potražnju i sada su vodeći na tržištu.



Nisu pokušali stvoriti novo tržište za neprovjerenu ideju. Došli su, kopirali i unaprijedili postojeći koncept.

Mnogi od najuspješnijih poslovnih ljudi na svijetu koristili su već utvrđene formule za zarađivanje novca i samo su to učinili malo bolje ili dodali novi zaokret. Dodavanje vlastitog “okusa” i time stvaranje vlastitog jedinstvenog posla i dalje će biti zabavno.

Mnogo je vjerojatnije da će banke blagonaklono gledati na provjereni poslovni model nego podržati novu i neprovjerenu ideju. To je vjerojatno razlog zašto kada kupite franšizu možete dobiti financiranje do 70%.

Pogledajte uspješne tvrtke koje posluju u vašem lokalnom području i koje već zarađuju i vidite kako to možete učiniti bolje. Možda biste odabirom bolje lokacije mogli privući mnogo njihovih postojećih klijenata u svoju tvrtku.

Možda možete ponuditi višu razinu usluge i naplatiti više cijene čime ćete privući kupce visoke vrijednosti.

Puno je teže pokrenuti potpuno novi koncept i stvoriti novo tržište nego stvoriti novi način opskrbe postojeće potražnje i samo poboljšati osnovnu isporuku.

Nakon što steknete iskustvo u vođenju i upravljanju uspješnim poslom, možda je došlo vrijeme za testiranje vlastitih ideja.



Dolazi li uz veću nagradu veći rizik? Možda je bolje okrenuti se malo niže i izgraditi temelj koji može poslužiti kao platforma za riskantnije pothvate?

Knjiga kupona Borders

Želite uštedjeti svoj novac, to nije lak posao moji prijatelji jer svi znamo da nam je svaki proizvod uvijek naplaćivan