HEKLANJE

Čuvajte se opasnosti poslovanja od kuće

TEMU APP 100 E KUPON

Stvaranje posla od kuće može biti jedna od najboljih odluka koje smo ikada donijeli. Mi smo gazda. Mi odlučujemo kada započeti, a kada prekinuti radni dan. Provodimo više vremena sa svojim voljenima. Znamo da prednosti kućnog internetskog poslovanja nadmašuju nedostatke. U većini slučajeva ove su tvrdnje istinite. Nažalost, postoje opasnosti na putu do stvaranja poduzeća za rad kod kuće. Svijest o tim opasnostima pomoći će nam da se pripremimo za njihov dolazak.

Svačija motivacija da postane uspješan kućni poduzetnik je različita. Neki od nas žele svojoj obitelji pružiti bolji stil života. Drugi žele zaraditi više novca. Kakva god bila naša motivacija, postoje jasne prednosti poslovanja kod kuće:



1) Bliži ste svojim voljenima.
2) Stvarate vlastiti posao.
3) Vi stvarate priliku za osobni rast.
4) Vi ste glavni.
5) U poziciji ste povećati svoj prihod.
6) Vi preuzimate kontrolu nad svojom budućnošću.

Prednosti poslovanja kod kuće su ogromne. Ali postoje značajni nedostaci koji mogu ograničiti naš potencijal za uspjeh u radu od kuće. Baš kao što nas dobrobiti mogu motivirati da uspijemo, nedostaci će postati prepreke našim postignućima.

Glavne prepreke na koje ćemo naići su:

1) Rad kod kuće.
2) Učenje samodiscipline.

1) Rad kod kuće

Jedna od prednosti razvoja internetskog poslovanja od kuće može postati opasnost. Smetnje će dolaziti i stizat će svaki dan. Prijatelji ili obitelj će imati hitne slučajeve i morat ćemo prestati s onim što radimo i riješiti situaciju. Naša djeca imaju pregled kod zubara ili nogometni trening i pogodite tko se pridružio obiteljskom prijevozu. Kod kuće smo pa nas to čini dostupnima.

Isti dom koji nam je bio predah od pritisaka svakodnevnog života sada je postao naše radno okruženje. Ne moramo silaziti u ured jer se naše prebivalište razvilo u naš posao. Bit ćemo u iskušenju posvetiti dodatni sat ovdje ili dodatni dan ondje. Obavezne pauze i ručak koji su bili dio našeg redovnog posla možemo zanemariti jer želimo ubrzati uspjeh našeg internet poslovanja.



Iskušenje za dužim radnim vremenom je neizbježno. Želimo da naš kućni posao uspije pa odlučujemo spaljivati ponoćno ulje tijekom tjedna i tijekom vikenda. Uvjeravamo se da će količina našeg osobnog vremena biti jednaka kvaliteti naših internet poslovnih postignuća. Rad od kuće dao nam je priliku da se više posvetimo stvaranju smislenih postignuća. Iznenada će se pokucati na vrata našeg ureda i tihi će glas pitati jesmo li skoro gotovi.

Nažalost, susrećemo se s ovom preprekom jer nismo prepoznali prvu opasnost na putu do otvaranja domaćeg poslovanja.

2) Učenje samodiscipline



Vjerujemo da naši životi odražavaju samodisciplinu kada radimo za nekog drugog. Oni nam govore kada da budemo na poslu. Oni nam govore što da radimo. Oni nam govore kada da napravimo pauze. Oni nam govore kada da idemo kući. Kada dođemo kući, nastojimo organizirano ispuniti svoje obveze. Nažalost, nismo svjesni da će se naše značenje samodiscipline promijeniti.

Odluka o stvaranju poduzeća za rad kod kuće temelji se na našim poslovnim i osobnim postignućima. Vjerujemo da ta iskustva možemo primijeniti na uspjeh našeg online pothvata. Nespremni smo za prilagodbe koje trebamo napraviti od zaposlenosti do samozaposlenosti. Dok počinjemo razvijati svoje internetsko poslovanje, zbog naše želje za uspjehom zanemarujemo rizik koji dovodi do gubitka vremena. Odjednom, čujemo kucanje na vratima.

Stvaranje kućnog poduzeća dovest će do zbunjenosti i frustracije. Bit ćemo preopterećeni i izgubljeni. Ovo je novo iskustvo i trebat će vremena i truda da naš online pothvat postane uspješan. Samodisciplina je poput svjetiljke u mraku. Pomaže nam doći od točke A do točke B.



Organizacija je neophodna za samodisciplinu. Razvijanje posla od kuće zahtijeva plan. Plan zahtijeva ciljeve. Ciljevi zahtijevaju strategiju. Strategija zahtijeva vrijeme. Vrijeme zahtijeva raspored. Raspored zahtijeva predanost. Napravite dnevni, tjedni i mjesečni raspored. Ovo je temelj za razvoj samodiscipline. Moramo imati predanost i motivaciju da slijedimo naš plan. Naša samodisciplina bit će učinkovita koliko i napor koji ulažemo u stvaranje, primjenu i pridržavanje naše svrhe.

Naša želja za razvojem kućnog poslovanja motivirana je prednostima. Uspjeh ovisi o našoj sposobnosti da prevladamo prepreke. Ove opasnosti će doći dok budemo stvarali svoj pothvat rada od kuće. Svijest o tim izazovima pripremit će nas za prilagodbe koje trebamo učiniti kako bismo ostvarili svoj online uspjeh.

“Ne bojim se oluja, jer učim upravljati svojim brodom.”

Problem oko skladišta

Pozdrav, trebam savjet. Otvorila sam obrt, registrirala uslugu kao glavnu djelatnost, napravila web shop i shvatila da nemrem prodavati vlastite