HEKLANJE

Davatelji usluga hostinga i krađa identiteta

TEMU APP 100 E KUPON

Moja usluga hostinga, moja sigurnosna služba: Koliko vam vaš web host štiti od krađe identiteta…i koliko može?

Sada postoje zakoni koji nas štite od kradljivaca identiteta, naravno, ali često, dok se zakon uključi, šteta je već učinjena. Vaša web stranica može biti oštećena. Vaše ime može biti okaljano. Vaša usluga hostinga možda vas je zaključala. Gubite klijente. Izgubili ste novac. Da biste se oporavili, morate vratiti izgubljeno tlo, što također zahtijeva vrijeme i novac. Ali što možete učiniti da se zaštitite? I može li vaša usluga web hostinga pomoći?



U dvije riječi: bolje bi im bilo. U najmanju ruku, usluga hostinga u doba pošiljatelja neželjene pošte, otmičara i hakera (o bože!) trebala bi imati barem jedan ili više vatrozida koji štite vaše podatke. Također bi vam trebali biti u mogućnosti ponuditi zaštitu od napada uskraćivanjem usluge (DoS), koji su uobičajeni ishod krađe internetskog identiteta. Neke usluge hostinga mogu vam ponuditi virtualnu privatnu mrežu (naravno, uz odgovarajuće troškove) za dodatnu zaštitu.

Vaše područje plaćanja mora biti potpuno sigurno, uz minimalnu obećavajuću SSL digitalnu enkripciju svih dolaznih i odlaznih podataka. Također biste trebali provjeriti je li košarica za kupnju koju pruža vaša usluga hostinga kompatibilna s glavnim mrežnim pristupnicima za obradu plaćanja, kao što su PayPal, NETeller, Citadel, FirePay Click2Pay, UseMyBank i drugi.

Kradljivci identiteta često će pokušati pristupiti vašem računu usluge hostinga koristeći “plodove” svoje krađe. Kad uđu unutra, mogu vam preoteti vašu domenu ili izbrisati važne datoteke s vaše usluge hostinga. Ako vam se to dogodi, jedna stvar koju trebate učiniti je provjeriti zapisnike poslužitelja vaše usluge hostinga kako biste saznali točan datum i vrijeme kada se krađa dogodila. Zabilježite IP adrese uključene u radnju i kontaktirajte pridruženog ISP-a. Samo ovo neće riješiti problem. Ali to je početak.

Ako je vaša adresa e-pošte ukradena, možda ćete početi primati povratne poruke za koje se čini da ste ih poslali, ali za koje sigurno znate da niste. Ispišite svaku od tih poruka odmah i napravite kopije — one su dokaz. Ne samo da mogu biti od koristi u pronalaženju izvora krađe, već mogu biti upravo one stvari koje sprječavaju vašu uslugu hostinga da ukine vaš račun (ako, za jedan hipotetski primjer, lopov koristi vašu adresu e-pošte za slanje X-ocjene materijal).

Druga trenutna radnja koju trebate poduzeti ako ikada posumnjate da ste žrtva krađe internetskog identiteta jest obavijestiti svoju uslugu hostinga, svog ISP-a i registrara naziva domene. Slijedite sve upute koje vam daju. Također biste mogli podnijeti prijavu policiji (i vjerojatno biste trebali, barem kako biste zabilježili zločin), ali kako je malo vjerojatno da će od toga išta biti (barem ne odmah), to biste trebali učiniti tek nakon što ste prvi put kontaktirali vaš hosting servis, ISP i matičar.

Jeste li zgroženi ili razočarani svojim trenutnim web hostom? Jeste li previše puta mijenjali tvrtku za web hosting? Jeste li razmišljali o hostingu vlastite web stranice? Imate li ambiciju kontrolirati i upravljati vlastitim web poslužiteljem?

Ako ste odgovorili s “da” na gornja pitanja, možda ste spremni ugostiti vlastite stranice. Ovaj članak će vam dati stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom promjene.



Kada ste vlastiti web host, trebali biste biti tehnički nastrojeni i imati osnovno znanje o operativnim sustavima, razumjeti tehničke termine, razumjeti kako postaviti okruženje poslužitelja (kao što su: DNS, IIS, Apache, itd.) imati osnovno znanje o skriptnim jezicima i baze podataka (PHP, Perl, MySQL, itd.), poznavati aktualne tehnologije i imati osnovno razumijevanje hardvera i komponenti poslužitelja.

Trebali biste shvatiti prednosti i nedostatke. Jedno je reći da želite ugostiti vlastiti web poslužitelj, a drugo je to stvarno učiniti.

Prednosti:



Postoji nekoliko web stranica koje vam mogu pružiti profesionalni web hosting po cijeni koju si doista možete priuštiti. Ovo su stranice koje ne morate koristiti samo za osobne potrebe, hosting paketi koje nude dovoljno su veliki da se brinu i za tvrtke. Uvijek imaju mnogo dobrih ponuda, a to je samo vrh torte. Ove ponude koje imaju samo su sjajne ponude povrh onoga što već nude. Kada trebate tvrtku za web hosting koja će se, ne samo pobrinuti za vaše potrebe, nego će se pobrinuti za to po cijeni koju si možete priuštiti, tada ne tražite dalje od HostMonstera.

Kada razmišljate o profesionalnom web hostingu, koja je cijena za koju mislite da bi trebala početi? Mislite li da 50 USD zvuči dobro za web hosting? Sada, što kažete na 20 dolara, još uvijek previsoko? Pa, što biste rekli kada biste saznali da na HostMonsteru možete dobiti profesionalni web hosting za samo 6,95 USD mjesečno! Tako je, a uz to dobivate besplatno postavljanje i nema skrivenih naknada. Naravno, to nije to, jer je ime vaše domene uključeno u cijenu vašeg mjesečnog troška! To je naknada koju obično morate platiti na drugim stranicama.

Naravno, cijena HostMonster web hostinga je niska, ali što dobivate s njihovim paketom. Pa, kada se prijavite za samo 6,95 USD mjesečno, dobivate 1500 GB prostora za pohranu, kao i 15 000 GB prijenosa. Uz sve to, također dobivate besplatni program za izradu web stranica i možete ugostiti onoliko web stranica koliko želite, sve dok stane u vaš dopušteni prostor. I ne samo to, kada se prijavite sada također dobivate 50 USD kredita za Google i Yahoo! za reklamiranje vaše stranice. Ovo bi trebalo navesti ljude da u tren oka dođu na vašu stranicu. Sve to, a morate platiti samo 6,95 dolara mjesečno. HostMonster je uistinu najbolji web hosting. Možete koristiti hostmonster vezu za popust dostupnu putem www.hostmonsterreview.org za posebnu cijenu od 5,95 USD mjesečno. Uštedjeli ste 24 dolara tijekom 2 godine. Za ovaj poseban popust nije potreban hostmonster kod kupona.



Naravno, nakon što se prijavite na HostMonster, dobra vremena samo se nastavljaju. Možete očekivati da će vaša stranica raditi više od ostalih, jer jamče 99,9% vremena rada! To znači da vaša web stranica može biti nedostupna samo 0,01% vremena. To je bolje od većine današnjih internetskih stranica. Također dobivate pristup njihovom nagrađivanom osoblju koje će vaše potrebe staviti na prvo mjesto. Oni će se pobrinuti da dok koristite njihovu uslugu budete sretni i spremni za osvajanje svijeta sa svojom web stranicom. Ako ikada budete imali problema, moći ćete stupiti u kontakt s osobljem HostMonstera 24 sata dnevno. Dok drugi spavaju, čekat će da bolje uslužuju vaše potrebe. Nemojte se pomiriti s onim drugim stranicama za web hosting koje vam nude samo prazna obećanja, a ona vam ne ostvaruju. Krenite s HostMonsterom i pogledajte što web hosting zapravo treba biti.